måndag 6 april 2009

Var är teaterkroken?Vanja Lundby-Wedin har fortfarande inte förstått spelets regler.

Hon kommer att avgå.

Hon har uppträtt precis som man inte ska. Saknat sjukdomsinsikt och nu jagar alla henne när hon med sitt korkade agerande sänkt Monas Sahlins återvalskampanj. Ännu mer ska man kanske tillägga.

Så i år blir det inga julkort från Mona till Vanja och tvärtom.

Lundby-Wedin är så rökt man kan vara. Hur ska hon kunna stå och prata på första maj och några veckor. Så fort hon nämner ordet bonus så flinar ju folk.

Sedan är det naturligtvis fegt och inte speciellt kamratligt av Mona som nog hade tänkt att dra igång stora valfläsktåget första maj om inte Vanja Lundby-Wedin hade brutit upp rälsen och sålt stålet.

Vanja var inte mentalt närvarande när det här seglade upp. Hon skuggade och höll sig undan.

Hon har suttit i femton år i den där styrelsen. Hon visste men gjorde inget och påstod att hon inte kunde läsa.

Sedan satt hon kvar. Hon avgick till sist ur några styrelser men stannade i de som gav henne deg, närmare bestämt cirka 400 000 tusen per år.

Hon ska självklart inte ha en krona i ersättning för sina styrelseuppdrag eller i de fall hon avstår skänka pengarna till välgörenhet. Hon har en ordentlig lön från LO och det som nu hänt visar att både hon och LO totalt tappat fotfästet totalt.

Nu avgår hon i de flesta arvodesstyrelser. För sent. Skadan var skedd och hennes agerande har bara gjort saken värre, för LO, för SAP och för hennes egen trovärdighet i den mån det finns någon sådan kvar. Hon borde avgått som AMF ledamot direkt och sedan avgått som LO-ordförande. Men hon har ju förtroende i distrikten? Vad är det för typer som sitter där kan man fråga sig. Vilka styrelser sitter de i?

Lundby-Wedin behöver avgå eftersom hon just nu skadar LO.

Mona Sahlin behöver inte avgå. Hennes problem är emellertid väsentligt större. LO kommer att tycka ännu sämre om henne efter det här vare sig Vanja Lundby-Wedin går frivilligt eller inte.

PS. Enligt avtal så kommer Vanja Lundby Wedin att gå i pension vid 60 års ålder som de andra LO-pamparna som anställdes före 2001. Av lönen på 93 000 i månaden får hon då behålla 78 procent vilket ger henne en skön semester med 870 000 kronor per år till dess hon fyllt 65.
Sedan regleras hennes utbetalning medbasbelopp, oklart hur. DS

Inga kommentarer: