torsdag 9 april 2009

Torsdag och det regnar


Du och jag Alfred!
Det är torsdag f m.

11.43 närmare bestämt. Carina skulle ut och jogga. Till banken, till systemet och till hundgodisaffären. Det är en bra idé tycker både Spiken och undertecknad. Ipod, banken, systemet och hundgodisaffären.

Halv tolv igår kom Carina med en taxi. Alla var glada men Spiken var absolut gladast. Han hoppade som en gummiboll. She´s Back! Sedan greppade han tag i sin present, en tyghund som är ungefär dubbelt så stor som honom. Tyvärr hade jag ingen kamera till hands just då men Spiken släpade frenetiskt upp den där hunden för alla trapporna och in i lägenheten. Som synes ovan så var det exakt en sådan present han hade tänkt sig.

Idag är det slappa drag. Lite travanalys inför lördagen, en bira på Hålet lite senare och så.

Det ringde en journalist och ville ha tag i Carina. Jag sa att hon var ute och joggade men inget om att hon joggade till systemet. Det hade kanske hade låtit dåligt.

Men det är påsk och då behöver man lite vin till lammet. Jag ska ge mig ut på jakt efter något gott till lammsteken. Potatisgratäng kan vara ett alternativ. Man får kolla på nätet. Men det är så mycket choklad i allt nu så om man kan slippa det så är det bättre. Enkelt men gott är veckans devis.

På tal om journalister.

Nu blir det i lite högre nivå på alla sätt.

Det kan tyckas lite tjatigt. Att mala på om Bob Dylan. Men jag vill inte undanhålla den som till äventyrs delar min uppskattning av hans musik det faktum att han givit en intervju som är något lite extra. Dessutom kan man På TIMEONLINE(brittiska)där det hela finns att läsa också lyssna på ett spår från hans kommande skiva; Together Through Life. Annars får man höra en hel del om Obama och Ulysses Grant och om Elvis och andar i södern. I intervjun alltså.

Till sist för oss som undrar vad ”P5 + 1” är så är det FN säkerhetsråds fem permanenta medlemmar plus Tyskland. USA ska nu aktivt delta i diskussionerna om och med Iran genom denna konstellation för att försöka övertala Ahmandinejad & Co att inte skaffa kärnvapen.

Grattis!

Intervjun med Dylan:
http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/article6043331.ece

2 kommentarer:

Jenny sa...

Jag diggar verkligen Spiken. Helt klart en hund i min smak - trots att det är en terrier. ,)

Du ... ett enkelt recept på potatisgratäng har jag. Du kan norpa det om du vill (om det inte är för sent).

Till två personer använder jag ett gäng potatisar (har aldrig koll på hur mycket) som jag skivar tunt - ibland med osthyveln, och sedan lägger jag den i en ugnssäker form av lagom storlek (bra och precist recept, eller hur?).

Sedan vispar jag 3 - 5 dl grädde (helt beroende på hur mycket som krävs för att täcka potatisen). Krydda grädden med salt, grovmalen svartpeppar och vitlök efter smak (vi har ganska mycket, vi gillar vitlök). Bred grädden över potatisen, ett tjockt lager ska det bli. Detta smälter sedan och fördelar kryddorna jämt och bra i gratängen.

In i ugnen - 175 grader i 60 minuter (eller tills potatisen mjuknat).

Krämigt och supergott, men inte något smalt alternativ.

Ha en riktigt härlig påsk.

Stefan Hagberg sa...

Till Jenny: Ja, han är cool. Tack så mycket för potatisgratängtipset!

Jag intervjuade en kock om lammstekskryddning nere på det där stället man kan köpa öl igår kväll innan hammaren slog till. Han brukar ta typ tre vitlökar och en färsk rödpeppar, finhacka och fräsa lite galant i olja till vilöken blir lite brun. sedan använder han den där mönjan till att ösa steken med. Själv brukar jag perforera steken med en vass kniv och köra in vitlöksbitar steken. Färskahuggen timjan än inte fel heller.

Modernt flingsalt är också nyttigt.

I Irak hade de bara salt på lammköttet och i massor.Skittråkigt.Kryddor på kött och såser är inte deras starka sida. De har annat som smakar bra. Men det får bli en annan gång. Ha en trevlig påsk själva.