tisdag 14 april 2009

Post Påsk
Så liksom en hel del svenska familjer så besökte vi släktingar under påsken. Man samlas, äter, umgås och pratar om vad som hänt sedan sist. På så sätt är påsken en bra tid. I lördags var det dessutom sol och vi kunde sitta ute och grilla på min svågers altan. Barnen svärmar runt med sina påskägg och de äldre får lite andra saker.

Hunden hade piggnat till efter sitt besök hos på sjukhuset. Hans tass såg precis ut som vanligt och om man ska var ärlig så finns det en misstanke att han fejkat alltsammans eftersom man måste baka in antibiotikan i leverpastej. Nu hängde tungan glatt ut och han bevakade grillen noga.

Vi är rätt många som är intresserade av hästar i familjen. Folk vill vara ute och umgås när det blir varmt och grönt. Sedan passar det perfekt med lite trav på kvällen mellan sex och sju. Men då kan man inte se hela loppen, utan får lite visp-visp som vanligt.

På lördag är det Olympiatravfinal, en av travvärldens större händelser. Olympiatravet är förutom att det slussar stora summor till våra idrottare, det första storloppet efter Prix D´Amerique.

Det loppet visas direkt och det är utmärkt.

I lördags fick de av oss som ägnat tid åt våra familjer under eftermiddagen bestraffning i form av visp-visp-trav-television där vi inte kunde följa hela loppen.

Jo, om vi köper TV4:s lilla extrakanal TV plus så kan vi det, men bara på eftermiddagen eller också på nätet i efterhand. När ska teve kanalerna göra det möjligt för oss att titta på det vi vill se när vi vill se det och sluta försöka peta in oss i deras betalmönster. Vi betalar redan genom att titta på värdelös reklam. För oss som tidigare tittade på loppen och kunde se när en häst avancerade, galopperade etc. så är det här ett ordentligt nerköp och det har jag lite svårt att släppa.

Lördagens begivenheter slutade med att ifall Between The Sheets hållit sig på benen så hade vi haft sju rätt. Nu fick vi sex och ett gäng tusenlappar men det hade varit roligare att ha 150 000.

Jag tyckte att alla tips som flöt runt här var minst lika bra som expertgängens. Oblige Ås vann te x.

Nybrink får nog personligen ta och knyta upp Jadeds bundna bakben till nästa lopp om det nu var Guldbjörken. För säkerhets skull menar jag.

På lördag ser det rörigt ut. I alla lopp.

Finalen borde stå mellan Torvald, Finders, Oiseau de Feux och Triton Sund. Finders Keepers var verkligen en glad överraskning.

Man får suga på det här lite.

2 kommentarer:

Björne sa...

Otur med Between The Sheets. Såg ju ut att vara stensäker.

Jag har ju helsystern till henne på Leasing. Men hon håller tyvärr inte samma klass :)

Stefan Hagberg sa...

Till Björne: Ja, men hästar är hästar. Ja, men hon kanske blir pigg nu när det blir varmt;-)

Vi får sätta den på lördag istället. Man kan inte klaga på att det är spelbart i varje fall.