torsdag 16 april 2009

GröntStort Grattis till Åke Svanstedt och hans stall!

Jag har skrivit mycket om Svanstedts eventuella inblandning i grisföseriet och framför allt om TV4 och en hel del om STC:s insatser. Jag vet inte hur det går i den här affären. Det är en rättssak. Men jag antar på goda grunder att det finns träningsmetoder som fungerar bättre än de som är under utredning av åklagare - för Svanstedt. För om allt är flax så borde ÅS sluta träna och börja spela på allt möjligt istället. Men frågan är vad Åke Svanstedt kör med ifall det inte är flax? För att han skulle använda metoden i träningen nu verkar ju inte ens troligt för de som har regelbundna synupplevelser.

Är det så att det fortfarande finns duktiga tränare?

Dennis Ek i Munsö City blygs inte utan rallar vidare med käcka små drinkrecept på Tudor temat. Nu senast var det Bjertorp och Battery dricka. Dennis, ärligt talat, när du var reservmålvakt för Pelle Lindbergh i AIK? Det var inte så att du tog fel på sport och nickade ut en och annan puck på volley? Tillsammans med alla skador vi läst om i din hänförande exposé över din uppväxt -hittills, kan man väl tillägga, så skulle vilken normalhudad svensk som helst åtminstone fått en lättare hjärnskakning.

Men vi vill absolut läsa vidare så fortsätt för guds skull, så kanske hela förklaringen uppenbaras på de sista raderna eller i filmen. En verklig nagelbitare i vilket fall.

Hur vanligt är det att en tränare och kusk tar fyra segrar på V64 och en andra plats?

Det har säkert hänt men det är inte vanligt. Åke Svanstedt har en 22 procentig segerprocent, visserligen slagen av Lutfi Koljini med 28 procent men med nästan dubbel så många segrar på Svanstedts konto. Leder ligan i absoluta tal gör Björn Goop med 117 segrar på 584 starter medan Åke Svanstedt ligger tvåa med 82 segrar på 373 lopp.

Så här ser saker och ting ut kuskdressvis:

Grön, vit ruta, vit: 8 128 335 / 183 /98 segrar / 44417 kr per häst

Mörkblå, vita hängslen, mörkblå: 5 236 591 / 149 / 54 segrar / 35 144 kr per häst

Gröna, vita hängslen, vit: 4 588 386 / 152 / 58 segrar / 30 186 kr per häst

Ljusgrön, med grön armbindel, vit: 8 814 453 / 170 / 83 segrar / 51 849 kr per häst

Vinröd, svart, vit vinkel, vit: 6 165 360 / 180 / 62 segrar / 34 252kr per häst

Det finns andra aspekter men de sparar jag till julgröten.

Till sist vill jag beklaga Rickard Alderborgs hastiga bortgång. Jag kände inte honom personligen men såg honom vinna V75 för några veckor sedan med Jack Z.

Der är verkligen en förlust och två hästar har nu också dött olyckligt i samband med tävlingar. Om det finns ett ställe så kommer bra människor till samma ställe som hästarna. Det tror jag i varje fall. Där finns alla möjliga hästar och hästfolk. Ego Boy och hans tränare Ingemar, Tage, Sheriffen och ett helt gäng andra som fikar, käkar kanelbullar och pratar minnen med hästarna.

Inga kommentarer: