onsdag 1 april 2009

Bland humrar och snack en dag som denna!


Nya strukturer!

Woody Allen har skrivit en rolig historia om två reinkarnerade judar som förvandlats till humrar i ett akvarium och som taren gruvlig hämnd på Bernie Madoff på en restaurang på Manhattan.

Den finns i veckans nummer av The New Yorker och rekommenderas starkt. En länk finns lite längre ner. Madoff var den där pyramidspelaren och före detta chefen för Nasdaq som lurade rika människor på får se 500 miljarder eller så. Bernie.

Nu har Bernie åkt i finkan på 150 år eller så men Woody Allen verkar inte riktigt tro på det.

Jag lyssnar på Nicolai Dunger som har en skön röst och trollar fram både roliga, underfundiga oväntade låtar i något slags arv efter Frank Zappa, experimenterande jazz, rock och en del som man inte minns namnet på.

Stumfilmsmusik kanske. Alternative, står det på etiketten. Ja, ja.

Spännande är det i varje fall och då dök Hello Saferide upp som ett brev på posten. Det kanske trots allt går att köpa svensk musik som inte är så förbannat provinsiell att man spyr.

Ibland vill man göra något ovanligt. Tänk er om en bonde vaknade en morgon och alla lammen var rosa. Då skulle han bli förvånad.

Idag har det varit 1 april. Då borde man bli lurad eller åtminstone förväntat sig att någon bakslug typ skulle försökt. Men inte i år. Det verkar som folk redan fått nog av alla bluffar inom andra områden.

Jag kollar i Jerusalem Post efter tecken på skämt. De gör reklam för gentester 99-350 dollar. Där kan man kolla om man är en riktigt jude. Det kanske är ett aprilskämt. Rätt kul men tyvärr tror jag att dom där testkiten säljs.

Osbournes har krämat ut en ny show enligt Washington Post. Det skulle också kunna ha varit ett aprilskämt.

Att den så kallade IPRED-lagen trätt i kraft är inget aprilskämt och vips sjönk internettrafiken med 30 procent från tisdagen till onsdagen. Eftersom majoriteten av internettrafiken är fildelning så betyder det kära vänner att vi har fått ett snabbare nät som en bieffekt av att musiker och filmskapare får bättre ersättning för sina verk.

Inga kommentarer: