lördag 18 april 2009

Det rör sigGrillsäsongen har börjat och Jan Guillou har redan dragit ut sin sälgrill uppe i Norrtälje!

Dessutom...

Piratgänget åkte på ett glädjande bakslag igår Tingsrätten. De dömdes till ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd.

Underbart!

Nu ska de överklaga först till Hovrätten och sedan till HD antar jag och jag till sist hamnar det antagligen i Europadomstolen.

Det hela har följts av media över hela världen.

I morse satt en Piratpartist och svamlade i morgonsoffan om möjligheter och ny teknik. Dumstruten la fram argumentet att ifall man hade trådlöst internet och ens barn fildelade så vem bär då ansvaret.

Anna Troberg hette Piratpartisten med detta skarpa inlägg.

Jo, Anna det är så här överallt utom i din och dina piratpartisters värld; Ifall du har ett barn som sitter på pojk- eller flickrummet och stjäl från rättighetsinnehavare så är det ditt ansvar till dess barnet straffmyndigt.

I samma soffa satt en författare och förklarade att ifall han får noll kronor från sitt förlag och han samtidigt kan gå ut på Pirate Bay se att boken laddats ner 1000 gånger så är det ganska lätt att räkna ut vad man förlorat.

Det tyckte inte Troberg var något argument.

Popgruppen Sounds fick också säga att de var kluvna i frågan. Det är ju liberalt och bra. Jag antar att programledaren också var kluven.

Han lät nämligen kluven.

Så när smeten gått ändå upp till HD som rimligen kommer att slå fast domen så får väl Bahnhof, Rix, Engström och hela det sorgliga fildelar gänget samt de delar av media som hejat på, ta upp en rejäl slant ur plånboken och hjälpa sina olycksbröder att betala sina böter.

De här kluvna som jag antar tycker att andra ska betala för deras musik medan de själv ska få ladda ner andra musik gratis kan ju betala halva halvan av böterna och resten får de mer ideologiskt övertygade pynta.

I Hovrätten bör det bli ETT tillägg i domen. När domen går till verkställighet så bör man ge de här fyra ett välbehövligt avbrott från Internet. Ett år utan Internet kommer att göra dem gott eftersom nätet uppenbarligen inte varit bra för deras allmänna hälsotillstånd.

Så ett års fängelse med Internetförbud och 30 miljoner i böter blir bra.

Idag är det Olympiatrav. Det känns lurigt.

Spika eller gardera. Gardera eller spika. I flera lopp kan man chansa på ett lås med två hästar.
Men först något om ATG och TV4. Ursäkta att jag tjatar. Jag tänker fortsätta med det. Det är innebandy hela dagen. Denna sport där ett gäng spelare i pannband springer runt och vispar med en plastklubba. Jag har också gjort det en gång i tiden. På sextiotalet.

Det finns ett avgörande problem med innebandy. Du ser inte bollen.

Hästar syns bättre även om TV4 jobbar på den biten också.

Så nu ska det vara innebandy hela eftermiddagen utom när Olympiatravet går. Då ska man bryta den rafflande sporten med 25 minuter trav. Sedan ska det bli Vispa-Vispa klockan 18.00. Jo, ifall man har TV4 + så kan man såklart se alltsammans med början 14.00.

Ursäkta ännu en gång. Men jag betalar pengar för att spela. En del av de pengarna går till olympisk idrott för svenska idrottare.

Vilket snille som helst räkna ut att jag som spelar inte spelar på Olympiatravet utan på V75.
Pengarna får idrottarna för att dumskallar som jagspelar på V75 inte för att någon spelar vinnare 50 kronor i Olympiatravets final.

Olympiatravet är en stor travhändelse som genererar fina pengar till idrotten. Man kan gott säga att dagens omgång är en nationell angelägenhet på mer än ett sätt.

Plastklubbsviftarna däremot bidrar inte till någonting. Om det nu finns några förutom Peter Jihde och hans brorsa Niklas som är intresserade av att glo på ingenting en lördagseftermiddag, så låt dem göra det i TV4+.

Travet däremot har vi betalt för att få se och nu ska vi betala en gång till.

Eller har jag missat något?
Travet! Glöm inte bort Mimmi Elfstrand, Dig For Dollars och Triton vid gardering av Torvald.
Gardera gärna Einar C och man kan lösa flera lopp med två hästars lås om man är feg och det är jag idag.
Titta inte på Innebandyn så kanske den förvisas till... en speciell Innebandykanal.

Inga kommentarer: