fredag 29 maj 2009

Solen skiner på travfolkets helg!Det börjar redan synas en och annan finne, och norrman med travprogram i bakfickan på stan.
Ovanligt många norrlänningar glider också runt för att vara efter bandy- och hockeysäsongen.
Exakt hur man känner igen travfolket är svårt att säga men det är inte bara travprogrammen. Är det kepsarna. Nej, alla har inte en keps som det står Kraft Foods på. En del har linnekostymer och andra har en slips. Det är något annat. Solbrillorna då? Det där ordentliga plastbitarna som döljer halva skallen. Nej, det finns en hel del som inte alls har solglasögon. Är det handväskorna? Nej vissa har ryggsäckar eller har biran i handen.

På tal om bira.

Undrar just hur året spritsmuggelhistoria ska se ut. Det är alltid någon som försöker smuggla in sprit till Elitloppet. Ett år var det en norrman som hade tejpat sådana där plastpåsar som man fryser vatten i runt kroppen. Men istället för vatten så var det sprit i bubblorna. Han åkte dit så klart.

Nu ska jag snart ta tunnelbanan mot landsbygden där solen alltid skiner.

Fast först ska jag kila och köpa lite vitt till, tja… maten. Nu har den vita tiden börjat. Kommer man med rött så stirrar Magdalena Ribbingtyperna ut en på stan.

Så vitt vin får det bli och sedan tunnelbanan till solen.

Man känner igen dem men… Det får bli helgens uppgift. Hur känner man igen travfolket?
Det lär finnas en del att studera i helgen. Speciellt på söndag. Kommer det färre än 35 000 så blir jag besviken.

Nu stänger jag datorn och hoppas att alla som läser har överseende med att helgen ägnas åt kattjakt, tulpanlöksbevakning, ett och annat glas svalt vitt, trevliga samtal, spännande tävlingar och välanalyserade besök i luckan.

Det ska bli riktigt, riktigt roligt!

2 kommentarer:

lurigopalia sa...

Jag skulle gärna sett elitloppet. Och jag läste du verkligen får en plussupplevelse. Att få träffa en hästkarl som Anders Lindqvist..Jag är avundsjuk men inte missundsam..Ska Spiken med till solvalla? Ha en toppenhelg. Jag hoppas på att om ingen svensk vinner ,att det blir Andrea Guzzinati. En genomsympatisk person och bra kusk. (han har en svensk fästmö)

Stefan Hagberg sa...

Till Lurigopalia: Hej! Det var verkligen en trevlig dag i söndags.
Att det blev svensk seger piggade upp lite extra. Anders är en väldigt trevlig kille. Vi hade en långlunch på Loopen nere vid vattnet vid Hornstull igår. En väldigt trevlig eftermiddag och Spiken var med där men inte på Solvalla. Det är för mycket folkunder Elitloppet. Så han var med svärmor ute i Kungsberga och jagade den svarta, den röda och den svartvita katten.

Tyvärr, fick flera av de utländska gästerna problem.

Men det kommer nya lopp. Nu ska det visst komma lite regn efter den fina helgen. Det känns nästan helt OK för det var väldigt varmt ändå till i natt då det svängde.

Ha,det så gott!