tisdag 12 maj 2009

Den Irakiske Livvakten ServerasDen Irakiske Livvakten Mr Hoy Sin visar upp sina olika färdigheter

Beautiful.

Det är titeln på en ny single med Eminem som jag alltid gillat. Det är lite Ingo över honom. Det vita hoppet bland alla svarta rappare.

Ovan en trött irakisk livvakt som Carina fick med sig hem från krogen i helgen. Det var en akut räddningsaktion från ett antal kinesiska krogar i San Arbillo som köper råvaror som denne unge gentleman. Lite Hoy Sin och middagen är serverad.

Först hette han Piece of Shit, sedan Meatloaf och nu funderar vi på Kaka Bashi vilket betyder ungefär Farbror Bra på kurdiska. Men Mr Hoy Sin blir också bra.

Det är som krögaren Erik Lallerstedt sa. Kineser äter allt som har ben utom bord.

Mr Hoy Sin är bara fyra veckor men är redan i full fart med sina livvaktssysslor.
Spiken är skeptisk. Det sa han i morse i varje fall. Men han gillar inte heller kinesernas lystna blickar när vi passerar de rökande kockarna vid Zinken.

Carina är fostermamma men det ryktas att Mr Hoy Sin eventuellt planerar att söka politisk asyl i Alger i sommar.

Vi får återkomma i ämnet. För er som gillar jazzblues med sång har jag två tips och ett till er som föredrar indie vad det nu är för något.

Jazz/blues, jazz/blues och indie alltså. Madeleine Peyroux, Melody Gardot och sist men inte minst Annie Clark som också går under namnet St Vincent.

Så dagens presentationer var alltså Den Irakiske Livvakten Mr Hoy Sin, Eminem, Madeleine, Melody och Annie Clark.

Det är inte dåligt.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Så bedårande söt han är.
Och så himla hemskt, men man har ju hört om hundar i maten. Hemskt.

Nebraska Stable sa...

Spiken är så klart sotis.
Karma förstår honom precis. Hon har halkat ner i popularitet i och med fölet.

Stefan Hagberg sa...

Till Jenny: Javisst är han en riktig goding. Den där mathundsjakten är inte så rolig. Mångadörju ändå. När vi bodde i Sari Rash var det ett gäng valpar som sov med sin mamma på asfaltsvägen. Dom försvann jurätt fort en efter en och på vintrarna var inte så roligt för dom heller. Då fick dom jaga harar och allt ill jobbetmöjligt. En gång när jag var på väg till jobbet kom hela gänget vildhundar typ tio tolv stycken och en hade kapat ett fått ett hetl inälvs paket från slaktbuktikerna längre ner i stan. Då var det fest. Men de har ett tufft och ofta kort liv.

Till Nebraska: Spiken har grävt ner sig i arbete. Han jobbar f n på sin stora luktfläcksencyklopedi i tolv delar.

Just nu är han inne på King Charlestikar 4-6 år mellan Lundagatan och Bysis. Han tänker inte bli utkonkurrerad av lite känslopjunk från en liten fjunis utan tänker i likhet med Socker Conny slå hela världen med häpnad. Det kan vara Karmas taktik också.

Det är ett mänskligt problem. Man kan inte älska alla lika mycket samtidigt;-)