torsdag 14 maj 2009

Friend or Foe!

What is it? Friend or Foe, It looks like something else,far out but the content looks suspicious!

7 kommentarer:

lurigopalia sa...

Vilken sötnos, ser ut som en liten vargvalp. Men 80 kilo hund sen, det blir till att vinna på travet eller spara för att föda den. Spiken får ett styvt jobb med uppfostran...kram

Stefan Hagberg sa...

Till Lurigiopalia: Hej! Hoppas allt är bra! Det är väl mest att vi bor i stan. Nu får han en bra reservmamma, ordentligt med mat, vaccinering mm. Sen får vi se.

Matmässig jämförelse med Spiken är ungefär som skillnaden mellan att segla och att åka motorbåt. I segel båten klarar man sig på fem liter på en sommar. I motorbåten går det åt för att backa ut från bryggan;-)

Anonym sa...

Hej!
Blev nog ett missförstånd där gällande Åkes gårkväll. Vad jag menar är hans uttalande om stallkörning, vilket han om han varit smart undvikit. Dock har han levt under en jäkla press och hetsjakt, och det tar väl ut sin rätt till sist, inte ens han pallar vad som helst. Jag spelar inte och hejjar alltid på Åke, han är överlägsen. Så var det menat även om det var otydligt!

Jenny sa...

Nyfiken som jag är var jag ju bara tvungen att läsa på lite om rasen. Det står om den på kennelklubbens hemsida:

Den anatoliska herdehunden är en fårvaktarhund av gammalt
ursprung. Den härstammar troligtvis från de stora jakthundar
som hölls i Mesopotamien. Rasen har under årens lopp anpassats
till vissa speciella förutsättningar, varav de mest avgörande är klimatet – heta och mycket torra somrar, kalla vintrar –, invånarnas livsstil – bofasta, semi-nomader och nomader – och arbetet med fåren. Hundarna vaktar fårhjordar, som förflyttar sig mycket långa sträckor på den centralanatoliska platån. Hundarna vistas alltid utomhus, oavsett vädret.

Anatolisk herdehund skall vara en stor, reslig, högvuxen och kraftfullt
byggd hund. Huvudet skall vara brett och kraftigt. Pälsen
skall vara tät och dubbel. Rasen är stor, uthållig och mycket
snabb.
Anatolisk herdehund skall ha ett jämnt humör och vara modig,
men inte aggressiv. Den är självständig, mycket intelligent och lättfostrad. Den är stolt och självmedveten. Mot sina ägare är den trofast och tillgiven. Som vuxen är den dock reserverad mot
främlingar.

Hanhundar: 74 - 81 cm
Tikar: 71 - 79 cm

Vuxna hanhundar: 50 -65 kg
Tikar: 40 - 55 kg

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Då förstår jag bättre. Jag ska inte dra i det här. Jag förstår vad du menar nu och be om ursäkt om jag överreagerade. Vadjag däremot funderatpåunder dagen är två saker. Jag känner som sagt inte Åke Svanstedt personligen.MEn tidigt i den här sörjan om Åke och grisfösare så gick jag in på hans hemsida. Det fungerade inte såbra men det finns en kort presentation av de flesta i hans stall. Där finns också en låt vara lite fjökkig tabell ungefärsom man hade i sådana där kompisböcker man skrev i när man var liten, men ändå: Något jag aldrig skulle göra:
Ljuga, skriver ÅS.

Så, ifall hemsidan stämmer såvar gårdagens uttalande ett bevis på det.

Han sa som det var.Hanshäst kändes inte som bästfördagen och han lämnade plats för stallets andra häst. Hur många gåner har vi sett det eller värre.

Hur många gånger tyckte man att OG släppte till Lill Björn på sin tid schimär eller verklighet.Därom må gudarna tvista. Om en häst,låt varastelletmest betrodde tröttnar och stallkamraten har bättre kräm framför linorna. Ska jag då stänga in den av sportsmannaskap.Finnsdet några levande exempel.

Nu talar skatskvadern om ett års avstängning. Dom kan faktiskt ta sig i häcken.

Finns det straff så visst dåfår välet dådant utdömmas MENoch nu kommer jag in på den andra tanken jag haft under dagen(2 räcker).

Stig H skriver i sin krönika att han sitter i en nämnd som ska bestämma straffet och vill därför inte uttala sig i sakfrågan.

Stig H är för mig en person som har principer.

MEN jag förstår faktiskt inte konstruktionens natur.

Vilket snille har kommit på att aktiva ska sitta med i en nämnd somska utdömma straff. Nu spekulerar jag och det är mitt jobb i verkligheten. Om ett disciplinstraff ska utdömmas skavälintepersoner som kan dra fördel av utgången delta.

Skit nu för ett ögonblicki ÅS.

Men fundera på ifall Stig H:s elelr någon annan tränares häst som möjligen kan komma med i Elitloppet kommer med men ÅS kan inte köra t ex Torvald Palema p g a en avstängning.

"Kan missa Elitloppet!" var en av dagens rubriker.

Det härär verkligen ingen bra konstruktion oavsett om det handlar om ÅS eller inte!

Stefan Hagberg sa...

Till Jenny: Tack för ras beskrivningen. Intressant. Det stod i någon annan att i Turkiet kunde man lägga på 10-15 kilo. Men jag vet förstås inte i vilken vägkorsning den här lilla krabaten har tillverkats men huvudet verkar var ganska lik rasen.

Jag har settdem ganska ofta därnere som får hundar och de är imponerande,väldigt kraftfulla.En anna sak som jag såg och som kan vara av intresse rent generellt eftersom de är så stora är att de kan leva länge 15-17 år,vilket är ovanligt för så stora hundar.

Jenny sa...

Ja, jisses. Det var ju några år. Och det är ju, precis som du skriver, väldigt ovanligt att så pass stora hundar har en så lång medellivslängd. Och sen brukar ju blandraser (om han är sen sån) ha lite längre livslängd då de oftast slipper rastypiska sjukdomar.