måndag 25 maj 2009

Det börjar att dra ihop sig!Så var det då klart med vilka hästar som ska starta i Elitloppet på söndag.

Det enda experterna verkar vara överens om är att de inte är överens.

Thomas Nilsson har aldrig sett ett sådant startfält. Sedan har vi en del andra som inte är så till sig i trasorna.

Jag tror att vi får se fina tävlingar hela helgen.

I första heatet får Jaded, Commander Crowe och Torvald Palema möta bl a Buck I St Pat som av en del tippats som vinnaren av hela rasket. Spår 2,5,6 är inte så dåliga heller för de svenska hoppen.

I andra heatet Triton Sund, Sahara Dynamite och Scarlets Aino nu med spåren 1,5,6.

Här finns också en av favoriterna Enough Talk med.

Vem vinner Elitloppet? Ingen aning.

Jag hoppas att Triton Sund vinner Elitloppet. Det beror på hur det blir kört.Torvald Palema får gärna vinna och det skulle vara helt underbart om Scarlets Aino slog till som en ny Cenit Guy och gick till final.

Det är alltid någon överraskning med Elitloppet. Som när stackars Zoogin tappade skon eller när Gumball i stort sett otippad tog hem hela rasket.

Jag tycker att det var ett bra beslut att spara Standpoint. Det kanske slöhjärnorna som tjatar om att alla hästar över tre år skickas till Gustavs skulle ta och skriva upp i sin lilla bok. Att det finns ansvarstagande hos hästägare. Det finns tid och många andra fina lopp framöver för den hästen som gått från klarhet till klarhet.

Såg att Åke har med två hästar i V75 6 på söndag. Mystical Ann(Svanstedt) och Mystic Lady US(Takter). Det ska bli roligt att se. Undrar hur det blir?

-Johnny hjälpte mig?

Och sen:

-Äh, jag bara skojade.

En annan fråga är vad STC tänker göra ifall Åke Svanstedt åtalas i veckan. När han inte var åtalad stängde de av honom så rimligtvis borde de…? Den där åklagaren är en relativt ung kille som inte tänker sitta och sortera lägenhetsbråk i Skara hela sitt liv. Så han kommer väl med sitt beslut typ fem i fyra på fredag så det blir maximal oreda.

Då blir det Takter som spöar upp Commander Crowe(Ingves) med Torvald Palema. En massa svärande finnar kramar sönder sina plastglas och det blir kranvatten på båtturen tillbaka.

Nej, det här kan bli en höjdarhelg.

Inga kommentarer: