onsdag 20 maj 2009

Fåret, Pinnen och KvinnanI irakiska restauranger har man börjat införa delade avdelningar. Det har nog funnits ganska länge på en del ställen men det har blivit mycket vanligare.

I Sulemaniya som ligger nära den iranska gränsen blomstrar affärerna med den islamska republiken så där han man av kända skäl(pengar) passat på att vrida klockan tillbaka.

Nu ska jag förklara den saken. Om man är kvinna och går på restaurang ensam så blir man hänvisad till familjeavdelningen. Om en man kommer med en kvinna så blir de hänvisade till familjeavdelningen. Om en man kommer ensam blir han insläppt och han kan sitta var han vill.

Igår gick Carina och Hassan, den senare är chef för kontoret i Duhok på restaurang under besöket i Sulemaniya.

Då ville det frigjorda Sulemaniya att Carina och Hassan skulle sitta på familjeavdelningen. Men det ville inte Carina eftersom Hassan inte är hennes familj eller rättare sagt hon ville inte flytta på sig. Så blev det och det var rätt väntat.

Man undrar vad som händer om Hero Talabani dyker upp på samma restaurang. Blir det en svepande hand mot familjeavdelningen då också. Hero är fantomens häst. Men I det här fallet är det en framgångrik och hårdnypad affärskvinna som bor i Sulemaniya och dessutom är gift med Jelal Talabani, Iraks kurdiske president som också är PUK:s ordförande. PUK är det parti som bestämmer i Sulemaniya.

Det här med regler är ju en liten märklig sak. I samma Sulemaniya vid nästan exakt samma tidpunkt som restauranghändelsen tog Carina bilden ovanför. Ett märkligt arrangemang. Det lär också finnas en bild från Kurdistan som Carina nu jagar där det sitter massa kvinnor på flaket till en Toyota Pick Up och inne i hytten bredvid föraren sitter… favoritfåret. Jag vet inte om det var snöstorm också?

Om den bilden dyker upp så ska den inte undanhållas denna bloggs läsare.

Inga kommentarer: