tisdag 26 maj 2009

Favoriter i repris och två tips!


Litet galleri med tidigare publicerade illustrationer till olika postningar.

En del kommer jag knappt ihåg själv. När det gäller andra vet jag exakt hur jag funderat. I det här bildspelet finns cirka 130 illustrationer som tillkommit sedan senhösten 2008.

Skälet var från början att jag inte ville hämta bilder på nätet annat än i undantagsfall eller när jag var säker på att ingen kände sig bestulen. Så då blev det till att rita lite istället.

De fotografier som använts är tagna antingen av Carina eller mig själv. Men här ovan finns bara teckningar. Samtliga illustrationer utom en behandlad bild av Spiken är gjorda i Paint ett litet enkelt programs om följermed varje datorär.


Teckningarna i grunden lågupplösta. 13-15 KB, varför de ibland "spricker" en smula. Men det är smällar man får ta i bloggvärlden.


Dagens musiktips blir afrikanskt. Zap Mamas nya Album innehåller en låt”Vibrations”.

Fin distinkt akustiskt gitarr med afrikansk och en smula kinesisk ton i "Diabaté" av Vieux Farka Touré gör också sommaren lite lättare en dag som denna. Den senare är på nio minuter och kan med fördel användas som bakgrundsmusik till ovanstående lilla exposé.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken himla tajming. Jag hade hällt upp ett glas cider (visserligen inte skumpa, men nära ...) och skulle sippa lite på det medan jag läste din blogg hade jag tänkt. Och så trillar jag in i en vernisage. Det kallar jag tajming.

Fina bilder. Blir himla imponerad. Jag ska testa, men jag tror nog att det är supersvårt att teckna i Paint. Speciellt när man är dålig på att teckna på vanligt papper.

Ha det toppen. Ge Spiken en extra korv och hälsa från mig. :)

Stefan Hagberg sa...

Till Jenny: Hej, Spiken har fått korv och är numera en glad hund.

Det tar lite tid innan man får greppom det men du kan alltid ångra en massa steg tillbaka ifall du inte blir nöjd. Bilden blir däremot väldigt liten utrymmesmässigt. Den laddas hem snabbt från nätet ifall någon annan tittar på din sida.

Photoshop, Illustrator, m fl är stora och avancerade bildbehandlingsprogram. Med sådanaprogram kan du göra en massa både med foto och det du ritar.

Men Paint är snabbt och det gäller bara att köra till man hittar sin form

Ha det så bra själv och vi hörs.

Hälsa till ditt gäng fyrbeningar och hoppas att Saga blivit bättre i sitt öga.

Jenny sa...

Tack. Vad gulligt av dig att täna på min Saga. Hennes öga (eller båda egentligen) har blivit bättre. Det högra kommer aldrig att bli helt återställt, men hon har fått tillbaka synen och det har läkt helt okej. Salva i vardera ögat två gånger om dagen under resten av hennes liv ska, förhoppningsvis, hålla ögonen friska.