fredag 22 maj 2009

Ökenstorm, PaleMan, fyra kattungar och Cliff!Ökenstorm! Då dammar det mesta igen.

Här hemma en glad dag, eller rättare sagt en glad vecka. På det hela taget.

Carina såg en bombexplosion på vägen tillbaka från Sulemaniya. Det är hör och häpna inte alls så vanligt ens i Irak. Tyvärr blev det en hel del döda och skadade.

Det börjar dra ihop sig till val.

När hon kom tillbaka till Duhok via Erbil satt PaleMan och duschade handfatet.


PaleMan hade flyttat in under Sulemaniyaturen. Det är alltid lika roligt med gäster.
I morse hördes pipande från receptionen. Inne i en soffa fann Carina fyra kattungar.Öken stormen har lagt sig idag men förde med sig en ödla och fyra kattungar. Det var inte dåligtDr Dolittle har en massa viktiga uppgifter idag. Nu är frågan vad nästa djur blir. En lansorm eller en förrymd tiger.

Men i en stundtals hård värld måste man unna sig lite annat också. De är svåra att motstå.Vi pratade fågelskåderi på Hålet häromdagen. Fågelskådare är märkliga typer som kastar sig i bilen när det piper på messen. Min farsa var lite inblandad i en sådan förening. Vi låg och kollade fåglar i Skälderviken med en massa nördar. Jag undrar om det inte regnade också. Man ska hitta ovanliga fåglar och det gjorde vi en gång. Rosa flamingos. Det är inte så vanligt i Skälderviken.
Sensationen avklingade en smula är det visade sig att de hade rymt från Köpenhamns Zoo vilket i sig var en bedrift värd att notera. Det uppgavs också i flera lokaltidningar som Hörsholms Tidende, Helsingörs Posten, Helsingborgs Dagblad med flera att nykterheten hade ökat dramatisk i kölvattnet efter de rosa fåglarna.

Det finns en del andra mysterier att lösa. Som det här om Cliff Morrison. För ett par år sedan dök det upp en amerikansk kille i Stockholm som hade gett ut en platta. Han skulle vara med i ett soffprogram. När han öppnade munnen och började sjunga ramlade hakan ner ett par decimeter på undertecknad. Spöklikt.

Jag köpte skivan. Det är otroligt likt Jim Morrison. Dessutom finns det en annan detalj som inte går snacka bort, Waylon Krieger, gitarristen på albumet ”Know Peaking”.

Men sedan dessa har mysteriet tätnat. Är Cliff en bluff av megaformat. Spelade han någonsin med Waylon Krieger?

Skivbolagsdirektör på webbplan till The Lizard Sun Entertainment och ber omvärlden inklusive Larry King om hjälp att ta reda på vem hans rockstjärna är.

Den här historien kommer att pågå. Cliff talar om Jims syster Anns man Alan Graham i en nyligen gjord radiointervju. Cliff säger att Alan Graham är farlig och hatar honom och Graham är inte ens säker på att Jim är död.

Jims övriga familj har aldrig försonat sig med tanken på att Jim Morrison var Jim Morrison. Jims pappa var amiral i den amerikanska flottan. Om Cliff är Jims son så borde familjen få frossbrytningar bara av att enbart höra rösten.

På papperet dog Jim Morrison den 3 Juli 1971 och begravdes i Paris. Hans flickvän Pamela Courson dog tre år senare av en överdos.

Men relationerna mellan Graham och Cliff har inte alltid varit så frostiga. I början av Cliffs karriär var Graham på hugget. Här nedan i ett nyhetsklipp från 1993.

Så vem bryr sig?

Ska man var riktigt ärlig så tycker jag att Cliff´s musik påminner om pappans lite för mycket för att vara hälsosamt. Det finns andra exempel där man kan ana samband men där det fungerar bättre… jag vet inte. Ta Moon Zappa, Dhani Harrison, Jacob Dylan, Harper Simon eller Kyle Eastwood.

För Cliffs del återstår ett DNA test. Hans skivbolagsdirektör åker runt i en buss och kräver DNA test på sin rockstjärna Cliff Marsden eller… ja, Cliff Morrison.

Så vad ska man tro och vad spelar det för roll om hundra år…
Inte alls men jag blir alltid lika intresserade av de där udda historierna. Som liksom inte slutar någonstans. Om Cliff inte är Jim Morrisons son så kunde han bara hållit tyst och sjungit på. Om han är Jim Morrisons son. Tja, då är det väl bara att sätta ihop bandet igen. Jag tror alla lever. Eller tänk om Jim dyker upp från Afrika ditt alla tror att han flytt. Med John F Kennedy i rullstol.
Annars är sensmoralen att ökenstormar för med sig djur av olika slag och att det ibland är bättre att inget säga.

5 kommentarer:

Jenny sa...

Hm ... vad är det egentligen Carina jobbar med? Man skulle kunna tro att det är djurräddning. :D

Ha en fortsatt trevlig helg. Och lycka till med hästarna.

Stefan Hagberg sa...

Till Jenný: Ja, det ser misstänkt ut. Hoppas att allt är bra och ha en trevlig helg själv.

Hästarna springer inte riktigt som jag vill just nu men jag ska prata med dom om det;-)

Nebraska Stable sa...

Två saker kom jag att tänka på:
http://www.expressen.se/1.397813

http://www.youtube.com/watch?v=JLKr_7P_kKY

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Ja, visst är det spännande. Det är liksom den inre psykologin som intresserar mig.

Sedan 1984 har det funnit möjligheter att avgöra DNA. Så vem som än kommer med en bra historia riskerar ju redan från början att få kila ut bakvägen med en brunpapperspåse över huvudet.

Nu vet jag inte när det gäller Carwash killen men Cliff och den här Cornelis snubben kunde ju ha en fin karriär på att åka och sjunga Cornelislåtar.

Det fanns ett danskt band på 70-talet som hette Rubberband och som enbart gjort Beatleslåtar. Spookie, var bara förnamnet.De lät verkligen som John,Paul,George och Ringo.

Dom gick som smör några år och kan säkert spela på ålderdomshemmen fortfarande om dom orkar.

Fast med tanke på att 80 procent i en gymnasieskola i Stockholm helst ville bli kändisar för några år sedan så är det kanske inte så konstigt att det kommer att dyka upp folk om några år som säger att de är Färjan-Håkans okände son.

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Jag får väl rätta till det hela en smula. Cliff skulle nog inte ha så fin karriär på Cornelislåtar men väl med Doors låtar.