måndag 4 maj 2009

Blandad dramatik


V75 började bra. Våra villkor satt. Vi hade Dame Arrow i första och Chimall TT andra.

Tyvärr hade vi fjorton hästar till i de båda loppen. Sedan behagade braiga låset Next Lavec och Macho Gossip först galoppera(NL) och sedan hänga grejerna när upploppet närmade sig(MG). Man skulle lyssnat på Bengt Adielsson men det är sällan jag gör det. Det är alltid Hans och Erik hit och dit. Lite mannamånsvarning.

Men Hunter Brodde såg bara finfin ut och Bengt hade helt rätt.

Vi sprack i ett lopp till.

Jo, vi spikade Tom Raider. Det var dumt gjort. Galopp.

Ingen av tipsgängen hade någon riktigt framgång igår. Så vi tröstade oss med dunkarna till det blev för kallt.

Jag gjorde lite fysiskt arbete igår. Min svärmor som är 2 x 41 år brukar sladda nerför en grässlänt på tomten när hon ska hämta posten.

Det där med sladda låter ju en aning dramatiskt för en dam i hennes ålder men hon har redan brutit lårbenet och handleden genom andra mystiska företag. Läkköttet verkar vara något i hästväg för hon haltar inte ens och cyklar som ett indiskt jehu genom samhället. När alla sitter hemma och stirrar ut i snöyran och undrar varför de inte la på dubbdäcken så kommer min svärmor farande på sin svarta Mustang genom snögloppet. Hon hoppar gärna av i farten och är det för jävligt väder drar hon raskt fram Plan B ur garaget. En vässad sparkstötting.

Jo, det där med sladda. Svärmor har ett par galanta lammskinnstofflor på fötterna. Eftersom hon just på grund av sin vådhalsighet tillbringat en del tid hos doktorn så har hon ett gäng blå landstingstossor till hands som hon kränger utanpå på lammskinnen och sedan sladdas det nerför slänten som är ganska brant. Kort men brant.

Vi har sagt åt henne om de där vallade plasttossorna och hotat med att den här gången kommer vi inte alls och besöker henne på sjukhuset. Det och att hjälm är ganska bra att ha när man cyklar plus en del annat. Men släntsurfandet har fortsatt så igår grävde jag in fyra plattförsedda trappsteg i slänten. Vi får se.

Lillsvågerdottern är på sin första hästhoppningstävling. Sex år gammal. Spiken ville med. Han brukar inte skälla på hästar men jag ville inte riskera att han får syn på en katt mitt i ett hopp så jag får väl se filmen ”Hoppet” efteråt.

Carina ringde. Hon låg på taket och solade i Erbil. Skulle kolla lite på V65. Consolation!

Björkarna har slagit ut i helgen. Jäklar vad fort allt går nu. Snart är det jul igen.

Spiken ligger och väntar på att hästhoppningspatrullen och släntsurfaren ska återvända.

Hästhopperskan hoppade felfritt och fick sin första rosett i livet.

Tillbaka i stan, lite brunare och med lite regn i sikte på väderkartan. Löven har slagit ut ordentligt över helgen. Men sommar är det inte. Är det någon som vet var de två fjäderbrickorna på IKEAS klotgrill ska sitta? De blev liksom över.

Ikväll kommer svärmor kanske. Hon ska ut med polarna på en havskryssning i morgon.

Storsvågerdottern som är fjorton ska prya på dubbföretag och inspelning av Play del Sol. Det låter som en kul prao. Min egen var dels som soldat i Karlskrona. Den slutade med vattkoppor och isolering på militärsjukan. Den andra var som fotograf. Fick sopa och tömma papperskorgar hos Kjell en hel vecka. Sista dagen fick jag vända några ark i fixet. Man behövde inte ta blodtrycksänkande efter den praon.

Inga kommentarer: