tisdag 19 maj 2009

Ha det så bra!Människor är olika. Det är tur det. En del bryr sig inte. Andra bryr sig för mycket. En del bryr sig om konstiga saker och en del om helt fel saker.

Det har varit en många som fallit ifrån här i kvarteren på sistone. Först Danne som spelade på travet och drack en del. Danne var en snäll kille. Hade varit amerikansk pingismästare sas det.
Sen var det Pia. Hon var en bra människa som jag ser det. Men hennes liv blev fel i något skede och sedan tog drickandet fart och blev huvudsaken. Till sist verkade det inte som om hon ville så mycket mer.

Sedan var det Lasse som blev omorganiserad och sedan efter några magra år just fått pensionen och en polare i KG. Honom hittade KG och polisen eftersom KG visste att Lasse aldrig for iväg.

Jag har en tavla som Lasse gjorde på 60-talet på väggen och den fick följa med till Irak och tillbaka igen. Jag har haft mycket glädje av Lasse och hans tavla. Lasse fotade enorma mängder i Stockholm under 40 års tid. Det var hans hobby och ofta låg det ett lite kuvert från Lasse på krogen när man kom. Det kunde var en bild på Spiken, Carina eller mig eller alla tillsammans.

Med Lasse kunde man sitta och snacka om allt möjligt.

Jag går inte på Zinken längre. Bojkott.

Men Lasse och KG brukade ses varje fredag. KG jobbade på bokhandel uppe i Mörby. Sedan fick han problem med hjärtan som växte. Enligt Edo köpte KG alltid korvar i burk. Under sju års tid köpte KG en sallad på Zinken. KG hade sina egna matvanor. Blev han sugen drog han tillkorv mojen och köpte en smal med bröd.

KG var född här i kvarteren. Han hade en farsa som var militärattaché och hade träffat Hitler.

Bara en sådan sak. Men KG klarade sig bra utan den meriten. KG var snäll. Lite för snäll kanske som Lasse. Men han var inte någon dumskalle. Tvärtom. Ville man prata om något utanför Bajens senaste förlust i Bandyfinalen så satte man sig hos Lasse och KG. KG kunde enormt mycket om böcker och musik. Han hade dessutom säker smak.

Ibland kunde man köpa nya skivor av KG för inköpspris. Men sedan var KG tvungen att sluta jobba för det där med hjärtat och korvarna. Nu hörde jag att KG inte ville byta hjärta. Han orkade inte tyckte han.

Jag träffade KG för några veckor sedan. Vi pratade om Lasse. Det var tomt efter Lasse tyckte KG. KG såg blek ut som folk gör när hjärtat inte pumpar som det ska.

För lite mer än en vecka sedan dog KG också hemma på golvet precis som Lasse. Jag är inte säker på om KG fyllt femtio.

Det är faktiskt så att man saknar bra människor. Det enda positiva är väl att KG och Lasse antagligen just nu sitter och dricker sina öl och gammeldansk precis som vanligt.

Man får hoppas att öl-priserna är bra, att det finns film, böcker och musik var de nu är. Jo, och att det finns en korvmoj. Det är viktigt för KG.

Inga kommentarer: