måndag 6 juli 2009

Två verkliga polare!


Jag hittade några gamla bilder i arkivet.

Det var från Spikens vilda ungdom när han hade fem rätt på travet efter ett tassval och levde livets glada dagar. Folke var Spikens ”Det är du och jag Folke”. De var ”Bröderna Brothers”, ”Piff och Puff”, ”Pigge och Gnidde”, ”Knoll och Tott”, ”Helan och Halvan”. De var Polare med stort P.

Det var fart och fläkt. Med Folke kunde man alltid köra en runda.Ibland blev det brottningsmatch.Ibland blev det LussebullarMan blir glad av LussebullarSen kasar man ner på krogen, slungar i sig lite livsfarliga jordnötter och kollar programmet.Raaap!Jag kör hem Folke!


4 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Klart Spiken kör BMW.
Hur går det med hans bok?

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Jo han är lite petig, fast mest gillar han nervevade rutor så han kan sticka ut huvudet och dra i sig alla dofter i racerfart under parollen; Snabba bilar = Många luktisar.

Han är fortfarande inne på ungdomasåren. Krogen, kvittodanserna, elaka Cassius, Olssons baksluga Rhodesian Ridgeback och en del tikar som han minns med saknad. Champagnekvällar och när man kunde gå in på Zinkens Krog och beställa en Zinken utan Zinken, vilket är en biff utan bröd, bernaisse och en massa grönt tjafs.

Svartmäklarens köttbullar eller när han brukade vila upp sig i pälsmössan på rygg på bardisken. Innanför jackan på Konsum där han hade en hemlig allierad tyska i charken.

Olika hästbajsar han satt i sig på olika travbanor runt om i Sverige eller när Face the Grey visade tänderna framför nosen på honom ute på Erikssund och han hoppade två meter bakåt.

Den typen av berättelser slipar han på just nu;-)

Hur är det med Bruce? Han har väl gott om tid att fundera på sina memoarer?

Nebraska Stable sa...

Tid har han,men inte så mycket att fundera över. Han har inte levt en tiondel så spännande som Spiken tyvärr. Men annars mår han bra. Lite sur för dagen doock. Han fick inte följa när jag åkte till Borlänge och hämtade hem Nebraska och Monsterfölet.

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Allas liv är spännande(t o m eldflugornas).Men det krävs ett par Lindor för att få igång fantasin på allvar;-)

Fråga honom.Du får svar direkt!