torsdag 16 juli 2009

Gissa vem som ska betala?


Ovan: Stockholms Läns Landstings eget beslutsunderlag

Landstingen vill nu få oss att betala för svinvaccineringen trots att vi inte ska betala för vård och behandling av allmänfarliga sjukdomar.

Om inte en klass 6 pandemi är allmänfarlig varför ska vi då köpa in 18 miljoner doser för 1,2 miljarder.

Idag i Aftonbladet som dragit igång en egen liten hysterikampanj, så säger en landstingsansvarig, Göran Stiernstedt, att man ska ta ansvar för sin hälsa, bl a bla och i artikeln framkommer det att det kan komma att kosta upp till 300 kronor att vaccinera sig.

Vaccinet kostar som jag skrev igår 64,40 per dos. Dessutom är det inte ens säkert att dos ett verkar på det som det är av sett att verka på.

Nu är det så att allmänfarliga sjukdomar är gratis. Man ska inte betala för vård. Det säger lagen.

Men nu försöker landstinget svänga till det eftersom behandlingskostnaden kommer att bli ett par miljarder kronor förutom själva vaccinkostnaden. Landstingen går redanmed underskott i år och vill nu lasta över på staten och regeringen som vägra betala.

Undersökningar enligt smittskyddslagen är också gratis.

Landstingen går med underskott. Hela den här vaccineringen är dåligt underbygd och ingen vet egentligen något om hur pass effektivt vaccinet är.

60 procent av de insjunknade är unga människor till skillnad från vanliga influensor. Vad betyder det?

Det gick väldigt fort at godkänna vaccinet som inte finnspå marknaden och bara är testat på friska personer.


Vad händer med de 750 000 doser Tamiflu som ligger i lager i Sverige och som köptes in för 130 miljoner för fågelinfluensan.


Hållbarhetstiden har man nu från EU förlängt från fem till sju år eftersom de är på väg att gå ut. Varför gör man inte det på andra mediciner. Det skulle spara mycket pengar åt sjukvården.

Staten ska naturligtvis betala det här. Reineldt och den lilla kristdemokraten Maria Larsson ska se till att de som man nu skrämt upp inte ska behöva betala för något som man inte ens hjälper.

Dessutom vad händer om Sverige drabbas av en vanlig årliginfluensa epidemi istället för den upphaussade svininfluensan. Då finns det inget vaccin eftersom det här är en bättre affär för vaccinbolagen.

Den vanliga influensan drabbar äldre i högre utsträkning med dödlig utgång. Var finns det kristna budskapet där Maria Larsson?

Inga kommentarer: