onsdag 15 juli 2009

One more shot!




God Mornings!

Solen skiner. Igår kväll gjorde jag något som jag borde gjort för länge sedan. Nu vet jag varför jag inte gjort det.

När vi flyttade till Irak för fem-sex år sedan så köpte jag ett gäng CD väskor. Tog ut alla skivorna ur fodralet och la in dem i förvaringsväskornas fack.

Ja, ja ni förstår själva.

Igår var det dags för repatriering. Hemvändande. CD-förvaringsväskor och drivor med tomma fodral som skulle passas ihop.

Sent i natt blev jag nästan klar.

Svettigt kan jag säga.

Uppsidan är att man hittar skivor man glömt.

Har nosat vidare på den här svininfluensan. Mycket intressant! Lovar återkomma i frågan. Omjag inte räknat helt tokigt så kommer vi att köpa ett oprovat vaccin av en enda tillverkare trots att det finns flera. Kostnaden för detta oprövade vaccin som landstingen nu får propå från Socialstyrelsen att köpa in blir astronomisk.

Så här sa Medicinalrådet vid Socialstyrelsen, Anders Tegnell när Aftonbladet frågade häromdagen:

Vad är kostnaden för en vaccinering?

- Det är hemligt än så länge, säger Anders Tegnell.

Inte mer hemligt än det går att ta reda på.

Fakta i målet är att doser kostar 64,40 att köpa in för landstingen. Enbart Stockholms Läns Landsting rekommenderas att köpa in 18 miljoner doser av Socialstyrelsen. Det bör var fel efter som landstinget i ett brev skriver att de köpt in 4 000 000 doser till en kostnad av en kvarts miljard kronor från GlaxoSmithKline.

Alla ska ha möjlighet till skydd har det bestämt från Socialstyrelsen. Det betyder, 9,1 miljoner doser gånger 2 (två vaccinerings tillfällen) gånger 64,40. Summa total 1 172 000 000 kronor.

Ännu så länge har inte en enda människa dött. Det är mycket svårt att förstå prioriteringsordningen. Det är ännu mer svårt att förstå att man väljer att erbjuda massvaccination och åtföljande masshysteri.

Senast detta skedde var i USA 1976. Den kampanjen fick man avbryta på grund av bieffekterna av vaccinet.

Det här vaccinet har bara testats på friska personer. Till exempel.

Varför finns det inget hundvaccin?

Inga kommentarer: