onsdag 29 juli 2009

Det fanns en vinnare!



Unge herr Goop har en krönika i Aftonbladet.

”Hugo Åbergs Memorial och Extra V75 klarades av igår kväll.”, inleder Björn Goop sin krönika.

Spänt väntar man på att få höra något om ett av Sveriges största lopp eller möjligen V75 omgången i största allmänhet. Men det är vad som står. Punkt slut. No more no less. Vi får annars veta hur ”Curre”(Quarcio du Chene) mår och att Bjönte har var med pappa på semester och besökt Fabrice Souloys träningscamp. Spännande!

Om någon vann Hugo Åberg, vem det i så fall var och om det skedde på någon särskilt sätt får vi inte veta.

”klarades av”?!

Jag vet att inte Svanstedt och Goop är något annat än konkurrenter på banan och det är precis vad publiken tycker om, men hur skulle det vara ifall den annars travpolitiskt korrekte Björn Goop skulle ta och åtminstone nämna vem som vann Hugo Åbergs Memorial när han nu får breda ut sig dagen efter på ¾ sida, varav hans egen bild tar upp hälften av utrymmet.

Sportsligt uppträdande tror jag att det kallas.

TV orkade inte ens ta upp resultatet i sin sportsändning.
Jag såg loppet.

Garland Kronos skulle dra fram Torvald Palema. Istället stannade GK i tredje spår. Luddes häst var inte som bäst för dagen. Så Torvald Palema som körts lugnt från start vreds ut i fjärdespår.

Det som sedan hände ser man inte så ofta. Framför en pappkuliss med stillastående namnkunniga hästar som Jaded, Igor Font och Standpoint drar en virvelvind förbi så snabbt att man nästan bara uppfattar en grön arm som redan är uppe i luften långtföre mållinjen.

Grattis Åke Svanstedt, ägarna och skötaren Martina Johansson. Också Joakim Lövgren fick credd av ägarna för att ha varit den som pekat ut hästen åt ägarna i Stall Dream Team(.

Intervjun med Martina Johansson vi som tittade på ATG Live bevittna på 200 meters håll eller inte alls medan vi såg värmningen av Hunter Brodde till ljudet av intervjun. Hur skulle det vara med en ordentlig bildproducent?

Jag tycker att man regelmässigt ska lyfta fram skötarna efter vinst som lägger ner ett otroligt jobb med hästarna. Inte bara när det är ett stort lopp som Hugo Åbergs.

Stort för alla utom Björn Goop.

4 kommentarer:

Micke sa...

Varför det inte står nåt tom resultatet från Hugo Åbergskvällen i Björn Goops krönika har väl en tämligen enkel förklaring.

Björn skrev krönikan innan loppen var körda och då var naturligtvis inte resultet känt o krönikan publiceras sedan i AB under onsdagen.

Stefan Hagberg sa...

Till Micke: Antingen skriver man ingenting om HÅM loppet som är ett av Sveriges största eller också ringer man in två rader som ett komplement. Det är högst troligt att Björn skrivit sin krönika på tisdagen. Men mig veterligt så trycks inte tidningen förrän på natten.

Det fanns plats för "justering" om intresse funnits.BG deltog dessutom med Igor Font som blev trea så han hade så att säga parkett.

Hade han skrivit avklarat ifall han vunnit med Igor Font också?

Om nu inte BG förstod att avklarat kanske inte var helt rätt formulering så fanns det en hel sportredaktion som kunde hjälpt honom.

Fia sa...

Äsch, inte var det osportsligt uppträdande.

Han brukar skriva om sin "vardag" och den där typen av uttryck förekommer lite då och då.

För honom var det väl "avklarat" och sedan vidare till nästa - han har inga krav på att rapportera vad som hände i loppen, vem som vann eller att vara objektiv. Det är ju en krönika för sjutton gubbar.

Ska han sitta och "ringa in kompletteringar" för att inte visa sig vara osportslig eller riskera att trampa någon på tårna? Annars får han inte nämna ett storlopp?Bevare mig väl.

Det är på tiden att även han trampar på några tår (denna gång var det tydligen dina). Skulle velat se det omvända, d v s att ÅS ringt in kompletteringar till sin krönika (om han haft någon) att BG vunnit med Hästen X. Jaaa, det hade ju hänt. Inte.

Stefan Hagberg sa...

Till Fia: Björn Goop får skriva vad han vill. Så långt är vi överens.

En krönika som publiceras dagen efter en av Sveriges största travlopp där krönikören dessutom deltar. Det är svagt att inte medettordnämna hur det gick i loppet. Läs Luddes krönika som också var med.Där är skillnaden!

Åke Svanstedt skriver ingen krönika i någon dagstidning. Han skriver en krönika på sin hemsida.

Jag vet inte ifall han skulle gratulera BG om förhållandet varit det omvända. Men nu var det inte det så det är ett rent hypotetiskt resonemang.

Sedan förstår jag inte vad det är för komplicerat medatt komplettera en krönika när det körs ett storlopp.

Det var ju liksom inte tionde loppet på Vaggeryd en torsdag i november...