lördag 25 juli 2009

Rehab och sallad



Influensan tog ner skrivandet under några dagar. Carinas samlade Mellan östern baciller tog skruv direkt.

Men jag ägnade det påtvingade avbrottet åt korrektur och lite musik.

Spiken släpade med oss till Loopen eftersom han tyckte vi behövde jordnötter och frisk luft efter allt snorande. Ett par Carib öl gjorde snuvan mera uthärdlig även om smaken var ganska neutral.

Jag tvingade Carina att besöka Södersjukhusets röntgenavdelning. Hon kom hem och hade ont i armen. Jag hörde om den där Go Cart olyckan när hon brände rakt in i en hög bildäck nere Irak.

Dom brukar raca Go Cart där ett gäng men ifall man kraschar och sedan har ont i armen efter en månad såå..

-Snyggt jobbat Astrid(Carinas andra namn)hördes det uppskattade bakom SÖS-skynket när röntgenläkaren ville höra mer om hur hon kunnat gå med två frakturer i en månad utan att uppsöka läkare.
Så det blev gips och ett rehab schema på två sidor.

Så nu har vi dragit till Ekerö och Kungsberga. Svågern målar huset med kompisen. Ikväll har grannen Micke sin årliga trädgårdsfest.

Den brukar bli händelserik.

I år verkar det bli en hel orkester. Svågern ska spela trummor. Jag hörde något om Ring of Fire så det blir nog en höjdare.

För tillfället är sjukligen inne i Tappström och handlar mera vin(ingår i rehaben)och lite värktabletter ifall inte vinet skulle hjälpa.

En tub wasabipasta. Kan jag tipsa om. Häll upp typ två deciliter vatten i en burk som man kan skruva på ett lock på, ös i lite olivolja, en smula salt, efter behag så att säga men inte för mycket. Två teskedar grön wasabi som är asiatisk pepparrot ungefär. En eller en och en halv lime pressas i det hela. Skaka, smaka av och häll över en fräsch sommarsallad med kyckling, svamp och lite av varje. Dels gör limen att en del uppskurna grönisar håller sig snyggare, te x avokado, dels smakar den här blandningen friskt med lite bett.

Annars går det lika bra en Rhode Island, utspädd majonäs och curry eller ingenting alls.

Dom har nu hållit på med soundcheck i en timme så den blir antagligen den mest fruktade konserten någonsin i Kungsberga City.

Era vimmelreportrar ska försöka ta några avslöjande smygbilder vid grillbålet. Micke har planerat ett fundament under grillen eftersom den störtade förra året, oklart hur detta gick till. Flera hundar och katter var inblandade eller också var det ett annat slagsmål.

Spiken ser sugen ut. Mickes svarta katt ligger strålande till. Smygbetingen är redan igång på utgången av den striden.

Carina ringde från Tappen och allt är klart och det blir tvåbussen tillbaka.

Annars har det inte hänt så mycket. Kort upplopp. Förra veckans spikar sprack. Vi spekulerar vilt i att Järvsöfaks måste få vinna sitt eget lopp. Sedan den där tvåan med det möjligen isländska namnet Vinnalt Hercule samt Power Nap. Tre stadiga spikar.

Det är vår nya taktik!

Gårdagens New Jersey härva med fem arresterade rabbiner, varav åtminstone en verkar ha tjänat den man inte får nämna vi namn genom att köpa njurar billigt från fattiga människor och sälja dem dyrt till rika människor. Vad är det för fel med det?

Jo, jag vet att det är en hel del fel med det.

Vi får se. De är kanske helt oskyldiga?

Men hur kan en präst, rabbi eller imam förklara att mutor, utpressning, pengatvätt och organhandel tjänar G-d, Gud, Allah eller vad man nu väljer att kalla den andlige ledaren?

Sånt här intresserar mig. Kan för jag håller på med en roman där det ingår en del religiösa typer.

Annars Kan möjligen Rikard Norling ta över MFF. Man undrar hur ett inbitet AIK-fans överhuvudtaget kan ta över en annan fotbollsklubb som tränare.

Vem ska han heja på när MFF möter AIK?

Men nu ska jag ta en Croque M, en bira och invänta min dressingleverantör.

2 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Jag kan avslöja en stor affärshemlighet,salladsdressingen vi säljer hur mycket som helst av på jobbet. Det är bara 2/3 creme fraish och 1/3 majonäs, sen i med några msk mang chutney. Låter konstigt och löjligt enkelt. Men blir gott.

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Tack för affärshemligheten. Den stannar här!