torsdag 12 november 2009

Vissa löv faller med vita sidan upp!Under ett träd i Tantolunden ligger en massa vita löv. Eller rättare sagt ifall man vänder på löven så ser de ut som vanliga höstlöv.

Det är råkallt och inte soligt alls när vi passerar.

Vi mellanlandar till Spiken förtjusning i hundaffären och shoppar bajspåsar och fem grisöron.

Det är något fel på tunnelbanan vid Hornstull och eftersom det kommer bussar hela tiden så tar vi bussen tillbaka till Zinken.

Jag kan inte riktigt släppa det här med de vita löven. Varför hamnar 98 procent av alla löv med den vita sidan upp?

Om man gjorde speltärningar av löv…

Ibland får man för sig saker. Som att Jimi Hendrix var helikopterpilot i Vietnam.

Han utbildades däremot till fallskärmsjägare med skadade foten i ett hopp och resten är historia. Han har däremot gjort en ashäftig låt om krig som heter Machine Gun och som inte direkt är en hyllning till krig och dess avigsidor.

Den kräver dock en del koncentration och är 12 minuter lång.

En intensiv debatt förs på Newsmill om var JG gjorde lumpen. I grunden handlar debatten om tre saker. Om han var en vanlig maskinman, gick en underofficersutbildning tillsammans med en liten grupp eller inte alls gjorde lumpen.

Nu när fakta stödjer att det är fritt fram att spekulera så var det kanske så att JG verkligen ingick i en liten hemlig grupp under ledningen av t ex Birger Elmér som sedan skulle infiltrera både det ena och det andra.

Eller också var det som hans mamma sa i en intervju. Det handlade om livlig fantasi.

En sak är dock märklig.

Varför kommer ingen av hans lumparkompisar ihåg Jan. Det brukar man göra.


Det kan stödja teorin att han inte gjorde någon vanlig militärtjänst. Antingen ingen alls eller också tillsammans med några likasinnade.

I vilket fall så finns det allt flera historiskt outredda bitar vad gäller JG och hans kultur/politiska makt och möjliga vanmakt.

En sak som vore kul att få reda på är vad Pierre Schori och Jan Guillou pratade om innan IB affären avslöjades.

Hur som helst så har de nu haft trettiosju år på sig att prata ihop sig om en version.

Undrar om det finns någon kemisk tyngd som gör att den färgade lövsidan hamnar närmre jorden. Tyngdkraften alltså. Är det därför änglar är vita?

Till sist några ord om Pelle Tagesson på Aftonbladet som tagit sig för att intervjua minderåriga flyktingbarn. Det blev väldigt bra. Känslor! Dramatik!

Någon av flyktingbarnen är tillräckligt misstänksam mot AB:s tilltag för att inte prata om vad de varit med om,varifrån de kommer och hur talibanerna där var.

Jodå finfina bilder på barnen. Så nu kan talibanerna skära av halsen på resten av deras släktingar också. Tack vare Pelle Tagesson. Be Proud!

Inga kommentarer: