tisdag 3 november 2009

Besöksbrickan




Carina ringer från Erbils Internationella Flygplats. Det är kris i systemet. Så om man ska vara noga så väntar hon utanför på en besöksbricka.

Hennes chaufför behöver förnya sitt tillstånd och det gör man på flygplatsen och eftersom alla besöksbrickor är slut så måste de vänta till en besökare besökt färdigt och återlämnat sin bricka.

Man väntar.

Man undrar vad som händer om inte brickorna tar slut. Kommer runway att fyllas med brickförsedda besökare som gör att planen inte kan starta eller har vissa besökare bosatt sig på flygplatsen, eller har några tappat sina brickor. Man vet inte. Väntar lite till. Fördriver tiden. Ser ut genom fönstret.

Det kan börja regna om det inte redan gör det. Det är bara att vänta och se...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Senaset nytt fråm brick landet, underteckand samt chaufför erhöll varsin bricka, nytt id will be aproved Torsdag...det regnar inte, inte än...Taxichaufförerna blovkerade hela centrala Erbil, kring den berömda fontänen...en blandning avd strej, missnöje och loita glada tillrop. TV snabb på plats, bilder kommer, rykten även att en viss opposiotions politker dök upp, checkar och återkommer. Hälsar filiaen i Iraq

Stefan Hagberg sa...

Till Anonym: Aha, missnöjda taxichaufförer! Då är revolutionen nära förestående. För er som inte känner till den berömda fontänen så är det en liten park med en fontän. Antingen byggde någon den gratis för att få ett annat större och fetare kontrakt, vilket så klart inte skedde eller så kostade den 3 miljoner dollar. Problemet med denna lilla oas belägen mitti en rondell är att om inget radikalt inträffat på senare tid att ingen människa kan ta sig dit med livet i behåll eftersom oasen, fontänen, omgärdas på alla sidor av en fyrfilig vägrondell.

Ser fram emot utvecklingen av den stora taxistrejken som mycket väl också kan innebära att någon kan ta sig till oasen för första gången på fem år;-)