lördag 21 november 2009

Inlämningsdags...?
Mexiko. H1N1 influensans, eller ja, denna sträng av H1N1 influensans hemland. Med alla mått mätt borde just Mexiko ge en indikation av hur vår dödliga framtid ser ut.

Kvällstidningar fylls varje dag av blandade smällkarameller. Tolv döda, viruset muterar och en kvinna dog som inte ville ta vaccin. Eller hur? Som vanligt visar det sig att kvinnan hade en allvarlig underliggande sjukdom.

Varför skriver man inte om den patient som dog i samband med vaccineringen. Under utredning!

Fram till idag har Läkemedelsverket fått in nästan 1000 biverkningsrapporter. Ett trettiotal med allvarliga biverkningar. Långsiktigt vet vi inte vilka konsekvenser massvaccineringen får. Det vet man aldrig och därför borde man varit försiktigare med att skrika pandemi från WHO:s sida i våras. Olika länder har dessutom olika bedömningar vilket sänker trovärdigheten för WHO:s bedömning.

Senaste hysterin gäller det muterade viruset. Det låter ju jävligt allvarligt.” Mutant Viruses Attacks… Again!” Kvällstidningarna är behjälpliga med lite masshysteri som vanligt.

Men inte ens WHO som trummade igång den här så kallade pandemin är speciellt upprörda på sin hemsida. I Norge har man funnit det förändrade viruset i tre allvarliga fall av influensan H1N1. I två fall har patienterna avlidit.

Vad kvällstidningarna inte berättar är att det muterade viruset även återfunnits bland patienter som fått en mild släng av influensan. Dessutom har det så kallade muterade viruset lokaliserats redan i april i år och dessutom i flera länder(Brasilien, Kina, Japan, Mexiko, Ukraina och USA). Det är inget ovanligt att ett virus förändras och det anses inte av WHO ha någon betydelse för den totala bedömningen av H1N1 influensan. Vidare är det muterade viruset känsligt för de vacciner som nu används.

Om vi talar dödlighet och influensan så har ungefär lika många, d v s ett tiotal dött efter vaccinering som de som sött i influensan utan vaccin.

Faktum är att det är helt normalt. Det flesta har tillhört någon riskgrupp och folk i riskgrupper dör av influensa i högre utsträckning är friska människor.

Min prognos som just tar avstamp i Mexiko är att den influensa som alla nu skriker sig hesa inför och som man piskat upp en stämning som bara kan jämföras med den som gällde HIV på 80-talet och den numera avdöda fågelinfluensan som ligger till grund för WHO:s förvridna analys av den nuvarande influensan.

Den 24 april rapporterade Mexico 24 personer som insjuknat i den så kallade svininfluensan(H1N1). Den 6 maj rapporterade Mexico 952 fall och 29 dödsfall. Den 15 maj rapporterade Mexiko 3103 fall och 68 döda. Då tog det skruv. Pandemi! Miljoner och åter miljoner döda skanderade GlaxoSmithKline och citerade WHO. Samtidigt började USA och Storbritannien inrapportera insjuknade och några dödsfall. Den 6 juli hade 10262 insjuknat i influensan i Mexiko och 119 dött
Den senaste uppdateringen som gäller Mexiko är för igår den 18 oktober 2009. Om influensan H1N1 skulle var den farsot och dödsmaskin som läkemedelsbolagen hoppas på så verkar utvecklingen i ett andra klassens sjukvårdsland som Mexiko med drygt hundra miljoner invånare där befolkningen jämfört med Sverige borde drabbas i högre utsträckning, rätt deprimerande ur domedagsprofeternas synvinkel. Idag åtta månader senare har 54 298 människor insjuknat och sammanlagt 482 avlidit där de varit smittade av svininfluensan. Vilka underliggande problem som de sedan haft om några rapporteras inte.

Det gör en infektionssiffra på strax under 500 personer per miljon invånare. Dödligheten ligger på 4,4 personer per miljon invånare.

För att ligga först av alla länder i cyklerna oavsett det är en, två eller fyra vågor som drabbar oss innan april 2010 så ser det ut som om pandemikerna kommer att kölhalas framåt vårkanten.

Jag hoppas att Sverige som är det land som blivit mest blåsta av läkemedelsschamanerna går i spetsen och tillsätter en bred utredning som ska genomlysa hur det kunde bli så här illa. Jag har skrivit till Socialstyrelsen och bett att få ta del av hur upphandlingen gick till. Inte avtalet som redan prövats och befunnits vara hemligt. Utan vilka bolag som inbjöds att leverera vaccin. Inget svar.
Läkemedelsbolagen, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Smittskyddsinstitutet och media har i skön förening högst troligt skapat flera hjärtattacker med dödlig utgång genom sin skräckpropaganda än influensan.

Om det nu står 11-11 i kampen mellan vaccin och dödfall efter att ha fått vaccinet så är inte det väsentliga.

En normal influensa säsong dör 2-4000 som smittats av den vanliga säsongsinfluensan. En del av dessa tillhör riskgrupper som har underliggande sjukdomar som sätter ner immunförsvaret.

Idag när vi haft H1N1 i Sverige i snart sex månader och det bra är några månader kvar på influensasäsongen har några tusental smittats och elva personer har avlidit smittade av influensa men med underliggande sjukdomar i de flesta fall.

Jag vill bara påminna om att Sverige för dessa pengar kunde genomfört 10000 kranskärlsoperationer och 10 000 höftledsoperationer.

Ett samhälle är alltid en fråga om fördelning av knappheter. Så den utredning som jag föreslår startar omedelbart kring tillkomsten av H1N1 hysterin bör också göra en genomlysning av ifall den totala folkhälsan blivit bättre givet samma medel kunnat användas på annat sätt helt eller delvis.

Man bör också göra jämförelser med länder som valt andra strategier. Dessutom bör samhällskostnaderna för det totala antalet biverkningar oavsett svårighetsgrad undersökas liksom de långsiktiga samhällskostnaderna av allvarliga biverkningar i samband med vaccineringen samt de psykosociala olägenheter som belastats folkhälsan.

Sjukskrivningsfrekvenser i ovaccinerade delar av befolkningen bör jämföras med sådana i den vaccinerade delen. Det är nu känt att många sjukskrivit sig åtminstone en dag efter vaccinering till följd av biverkningar.

I USA rapporteras nu en nedgång i antalet bekräftade fall av H1N1 influensan liksom influensafall generellt. Samma sak gäller antalet patienter som lagt in på sjukhus och avlidit. Det är också fortsatt så att det som drabbas av allvarliga problem i samband med influensan oftast tillhör en riskgrupp.

Sverige ligger något efter i cykeln och kommer antagligen att registrera samma sak om en eller två veckor. Det är i varje fall min bedömning och jag är inte doktor.
Nu över till dagens avancerade övningar.

Det är en lurig omgång på V75. Man kan chansspika Robin K i första. Vill man gardera lite så glöm inte två och tolv.

I andra kan man också vara fräck och köra en chansspik Estancia. Jepson behöver en vinst inför dusten med Hans G Eriksson nästa vecka. I guld kan man chansa på Evidence Ås. Stig H:s hästar är lite på G. Bergh på gång söderut. Hm!

I fyran och femman är det många eller inte så många. Med Sebastan K. Trotteur och Saida Gold Wing klarar man sig en bra bit. Sedan kan man spika Nellie Wingboons, visserligen på chans men annars många och glöm inte Estepona som blev tvåa i Stochampionatet efter Calamara Donna. I sjätte sitter man säkert med Fisher King, Omega Boko, Utah Hornline och Start Brodde. I sista är det förstås roligt att helgardera ifall man har råd. Men de tre första plus Lamborghini ST och Nouvelle Pelle.

Nouvelllllllleeeeeeeeeeee Peeelllllllllllllllllle…

Om några timmar kommer jag att analysera varför det gick som det gick. Dagens klo får bli Luddes hot om att stryka Fiske Kungen ifall banan blir för lös. Jag gillar sådana tag. Vem slår det? För mycket äpple i räksalladen på Axelvalla?

Inga kommentarer: