måndag 23 november 2009

Bay of Pigflu!


Gruppresenären!

Häromdagen publicerade British Medical Journal ett förslag till hur information kring just svininfluensa borde se ut till patienter innan det tar ställning till att samtycka(informed consent) till behandlingen.


Idag står det i Aftonbladet att 150 personer dör varje år i bränder i Sverige. Det är kanske där vi skulle lägga degen istället för på svininfluensa som inte ens ser ut att kunna komma upp i hälften.

Missförstå mig inte. Det är naturligtvis tragiskt att varje sig en människa dör i en brand eller i en influensa, men det saknas fullständigt proportioner för den skrämselpropaganda som vi utsatts för i fallet med influensan.

Nu tyder allt på att influensan är på tillbakagång i USA.

Tänk om vi hade fått läsa: Tänk på att ditt barn kan eldas upp i en brand för varje eldsvåda där någon dör!

Det verkar som det finns ett fint samspel mellan kvällsblaskorna och läkemedelsbolagen. Den planerade brist på medicin som högst troligt är en följd av att Socialstyrelsen skrivit på ett riktigt skitavtal utan så kallade ”penalties” vid försenade leveranser gör att så fort hysterin lugnat sig en smula hojtar tabloiderna om vaccinbrister och förseningar.

I USA har en högst en fjärdedel av befolkningen vaccinerats. 1123 människor har avlidit av svininfluensa. Antalet registrerade fall är 57602 per den 20 november 2009.
3,19 dödsfall per miljon invånare i USA. I Sverige är den siffra 1,19.

Massvaccineringskampanjen mot svininfluensan är den största bluffen sedan centern sa att kärnkraften var en hjärtesak.

En annan sak. Kostnaden för vaccinet Fluarix som det heter är 320 kronor för tio doser. Vaccinet kommer från gissa vem… just, det GlaxoSmithKline. Får se nu vad exakt i Pandemrix är dyrare, eller rättare sagt dubbelt så dyrt när företaget ändå inte kan leverera i tid.

64,40 kostar Pandemrix mot H1N1, svininfluensa från GLK medan Fluarix kostar 32 kronor dosen.

Från början skulle vi ta dubbla doser enligt Glaxo. 128,80 om man ska vara petig.
Peter Althin försvara Mehdi Ghezali på DN debatt i ett indignerat inlägg han skrivit på uppdrag av sin klient.

Jodå, Mehdi rest bara runt lite i mellanöstern och kom sedan med på en gruppresa i Pakistan.

Det är uppenbart så att vissa mindre nogräknade media som vi alla känner namnet på lade i overdriven när de fick höra att MG som tidigare fängslats och suttit på Guantanamobasen åkt fast i Pakistan.

I sitt långa inlägg nämner PA i en bisats att det MG anklagats för var att han inte hade visum.

Om jag åker till ett land som kräver visum och åker fast får jag då ursäkta mig via advokat på DN Debatt. Nej, det får jag inte. Jag får sitta och ruttna i arresten till Svenska Ambassaden eventuellt får kontakt med mig om ett halvår.

Hur kan man vara så jävla korkad att man tror att man kan åka på så kallad gruppresa till Pakistan om man suttit på Guantanamo utan giltiga resedokument.

Det och endast det kan tala för att Guantanamo inte är mentalt hälsosamt för killar som Mehdi Ghezali. Jag väntar bara på att MG vill ha skadestånd från pakistanierna för att det vågade ifrågasätta hans avsikter.

Det är bara svenskar som sörplar i sig sån skit.

Inga kommentarer: