fredag 13 november 2009

Några lösa funderingar!


Notre Dame i Jerusalem

Bandy på Zinken men jag hör inga applåder. Gör dom några mål?

Mystiken tätnar.

Robbie Robertson underhåller med indianmusik. Spiken viftar lite sympande med ena benet i korgen bredvid mig.

Hålet ska byta ägare sägs det. Det är så med de flesta krogar. De öppnar med trevligt folk som vill att krogen ska gå och att alla ska trivas så krogägarna kan tjäna ihop till lite sovel i livet.

Sedan går det bra några år i bästa fall. Sedan börjar stammisarna se lite hängiga ut. Ägarna har köpt hus, investerat, köpt en annan krog och intresset för guldgruvan svalnar. Där är vi nu så det blir nog bra med lite nya friska tag efter fem-sex år.Plattan som hänger ihop med Hålet har de kört i femton så nu är det dags tycker jag.

Att ha krog är ingen lek.

Igår spelade jag lite musik på Hålet. Men nu får det vara bra på ett tag. Personalen är väldigt trevlig men… ja, som sagt det var det där med att driva en krog på lite längre sikt. Det ska både intresse och talang till det.

Carina sitter med "ryskan" i Amman. Ryskan som egentligen är från Georgien. Hon hade en polare innan men polaren har farit vidare. "Ryskan"(Georgiskan) sköter baren på Century Park.

Vi får nog börja kalla henne Georgiskan.

Jag var där och simmade i bassängen för något år sedan medan Carina var på konferens. Trevligt ställe.

I natt går planet tillbaka till Irak. Tillbaka till generatorel, värmepumpar och det gamla gänget på Compounden i Ainkawa och Erbil International.

På söndag bär det iväg till Dohuk för Carina.

I Amman har de roliga kläder, annorlunda. Lite fräckare mode. Inte alls oävet. Tror att Carina fick tag i några kläder den här gången. Så ifall ni reser till Jordanien, köp lite kläder på något av de stora köpcentren de har där.

Bry er inte om att folk sover i tält utanför. Det finns konstiga människor med konstiga problem överallt. På Manhattan såg jag en snubbe som bodde i en hydda på gatan. Han satt därinne och kollade TV. Strömmen hade han snott direkt från stolpen.

I Irak kom en gubbe till kontoret. Han ville ha pengar. Regeringen grep in och ville ge honom någon slags pension och ett hem. Men han struntade i dem. Han tjänade mer på att gå runt och se fattig ur påstod han. En annan som hade tre hus tvingades ut och tigga av frun. Antar att det saknades ett par tre indianer i kanoten.

Det finns alla typer i världen.

När Carina började på sitt jobb för ett par år sedan så skickade jordanierna gamla ommålade SAS plan till Irak. Riktiga fågelholkar. De såg störtningsbenägna ut om man säger så. Då riskerade de att bli sprängda, nerskjutna, allt möjligt. Nu har det lugnat sig och Royal Jordanian som är en helt OK flygbolag har uppgraderad sina Iraklinjer en smula.

Det är också en typ av utveckling.


Viktiga föremål man kan köpa i den heliga staden Jerusalem.

Vår lilla röda som vi sålde tillbaka till uppfödaren på Gotland fick ett föl för några år sedan. Alvena Pampas. Den springer imorgon i Gävle. Har faktiskt gått riktigt bra.

Annars är det väl pållar som Trade East, Commander Crowe, Järvsöfax, Mastern och Vita Cashen man funderar på. Men det är inte lika roligt. Man måste spela med hjärtat ibland tycker jag.

Så vi får se…

Inga kommentarer: