torsdag 26 november 2009

Pettersson och Mahony!


St Peter

Matts Olsson på Expressen som följer rättegången direkt verkar inte heller tycka att Disa var till sin fördel. Hon är ändå en som påstår att hon sett något.

Disas före detta fästman som har en brokig historia hos flera tränare och dessutom hade hört rykten som han ansåg var djurplågeri redan när han började på Bjertorp hos Åke.

Jepsons advokat ställde följande fråga till Pettersson:

När tog du anställning?

P: I maj.
B: Då tog du anställning på ett ställe du ansåg sysslade med djurplågeri?
P. Alla andra träningsvarianter hos Åke är fantastiska. Just detta tog jag avstånd från.

Sedan slutade först Disa och sedan Pettersson några månader senare. Efter ett tag börjar Pettersson med egen amatörrörelse där han bl a tränar och deläger Arras T C B med Disa.

Som tränare och hästägare kan man fråga vilken kusk som helst i Sverige ifall de vill köra. Så vilken kusk frågade Pettersson och Zetterman? Just det! Åke Svanstedt.

Dessutom vann Åke med hästen och enligt en annan delägare som sedan köpte tillbaka hästen när Tomas ”gick in i väggen” så föreslog Pettersson då att hästen skulle gå i träning till… djurplågaren Åke Svanstedt. Enligt den hästägaren som också fött upp Arras T C B så ordnade också TP transporten till Åke. Det förnekas av TP.

TP påstod att hästarna var ansträngda när de kom tillbaka från träningspass där TP misstänkte att det förekommit elpådrivning.

Där kom dagens klo. S är Silbersky och P är Pettersson:

S: Så drog du slutsatsen att det var en elpåfösare som sattes fast?
P. Jag visste ju det.
S. Hur visste du det?
P: Jag har hört att detta pågick redan när jag jobbade i Halmstad. Dels sa en person till mig att det var så och det hjälpte mig i min slutsats.
S. Någon annan indikation har du inte?. Du vet inte om det fanns batterier där som kunde ge ström? Har du sett stången användas?
P: Nej.
S. Såg hästarna anstängda ut när de kom tillbaka?
P. Ja.
S. Ska de inte göra det?

Åke Svansteds advokat Leif Silbersky har själv ägt häst och då i träning hos Sören Nordin.

Paw Mahony driver själv tränarrörelse idag. Han har erkänt vissa av sina tillkortakommanden var gäller att vara snäll mot hästarna. I går kunde Åke berätta att han slog hästarna medan han skodde dem.

Han verkar inte ha tagit upp sina farhågor och har inte sett något mer än att hästarna kom tillbaka och var de mer skärrade än efter en vanlig träning vilket då har förklarats av Glenn H Persson, Åke Svanstedt och Carl Johan Jepson med att det under denna period användes en metod som kallas Gidde intervaller och som tröttade ut hästen mer än ett normalt träningspass.

Pettersson förklarar också i förhör att han tog kontakt med TV4.

Han ansåg att han inte kunde stå ut med att Åke Svanstedt ljög svenska folket rakt upp i ansiktet.

Pettersson tar gärna sådana här lite statsmannmässiga attribut i munnen. Man får ibland intrycket att han är guds utsände på jorden när det gäller djurskyddsfrågor.

I verkligheten gjorde han inte ett skit. Pratade inte ens med Jepson för att klarlägga hur den där träningen gick till i verkligheten, ifrågasatte den, gick till Åke och frågade om saken eller helt enkelt tog en bild och anmälde saken anonymt eller med namn. Inget av detta gjorde Pettersson och verkligen inte Mahony som dessutom idag är proffstränare.

Man kan möjlig tro på vad de säger ifall de inte jobbat kvar eller ifall de anmält saken efter de slutat.

Tomas ljuger vidare när han i förundersökningen säger att han inte berättade om sina misstankar för någon. Nu heter det att han berättade om det för Disa. Dessutom visst han tydligen att det förekom redan långt före och tar anställning där.

Tomas Pettersson jobbar med annat idag. Paw Mahonys rörelse skulle säkert få ett uppsving om Åke Svanstedt m fl blev fällda och STC drog in hans licenser.

Man kan tänka sig ett grönt djurvänligt stall med Hans G Eriksson, Paw Mahony, Tomas Pettersson, Disa Zetterman och en del av de andra. Om jag skulle skicka dit mina hästar efter vad som hittills framkommit. Knappast!

Mahony var upprörd över hästar som kom tillbaka från träning och var uppjagade. Men han var inte upprörd över att han spöade hästar när de skulle skos. Hans trovärdighet är faktiskt låg. I min bok hamnar hans telefonnummer rätt långt bak, faktiskt längst ner på sista sidan om jag behöver en tränare.

Källa: Expressens direktpromt från rättegången.

2 kommentarer:

Kent sa...

Citat från höghuset Pettersson(travnet) "Jag var en av de största eldsjälarna i travsporten"
Inget fel på självförtroendet där inte.

Stefan Hagberg sa...

Till Kent: Man blir rörd.