tisdag 30 juni 2009

Grillolja och tondövhet i lagomlandetAllt är precis som vanligt. Det hela löser sig lite lagom.

Pirate Bay säljs och blir legalt. Musiktjuvarna får pengar till böter och en lätt slant att leva på resten av livet.

Chefstjuvarna Engström och Falkvinge håller på att prova slipsar för sitt Europa äventyr.

Greven och Betjänten. Ian & Bert i nya kläder. Betjänten får en hyfsad lön på 188 000 i månaden för att driva en fråga. Rätten att stjäla andras egendom.

Varför förbjöd man inte PP från början. Ett parti som uppmanar till brott. Eller det finns brott och brott?

Säkert! Det finns numera politiskt korrekta brott och andra brott. Om demokratin inte lyckas engagera ungdomar den etablerade politiken så får ungdomarna engagera en modifiering av demokratin. Röster luktar inte.

Men allt är egentligen precis som vanligt. Sommaren är kort och det mesta pratas bort. Det klirrar i glasen. Värmen trycker i Almedalen.

Plötsligt brister det.

"Problemet är att om man inte ser att statistiken är på väg upp mot 30-40 procent, då blir det heller ingen diskussion om vad man ska göra åt det. Han har kallat mig för att vara tondöv, men han hör inte ens hela orkestern."

Två moderata på kollisionskurs så det stänker om det precis jämt ett år innan valet. Urban Bäckström vs. Sven-Olof Littorin. Vad händer? Han någon snott någons fru?

Det som är på väg uppemot 30-40 procent är ungdomsarbetslösheten enligt Bäckström tidigare chefsekonom hos moderaterna, fd riksbankschef och numera vd för Svenskt Näringsliv. I andra ringhörnan Sven-Olof Littorin, moderat och arbetsmarknadsminister i regeringen.

Enligt Littorin ligger ungdomsarbetslösheten på 8,5 procent vilket är faktor fyra eller faktor fem mot vad Bäckström anser.

Vad skiljer. Knäckfrågan är varför man studerar. Enligt Bäckström studerar många för de inte kan få något jobb.

Bäckström vill förhandla om LAS(Lagen om Anställnings Skydd).

Två moderater som bråkar om ungdomsarbetslösheten är 8 eller 40 procent. Nåja, på väg mot 40 procent men ändå.

Det är alltså precis som vanligt. Isen klirrar. Man hör ett småsurrande kring den nytända grillen nere på slänten mot vattnet. Små fläktar av tändvätska men annars mest Kaj P:s grillolja som luktar. Som vi penslat in våra biffar i sedan 1962.

8 eller 40 procent. Vad spelar det för roll så länge det finns trygghet i form av Kai P, dunkvin och godkända flytvästar.Det finns viktigare frågor. Sånt som verkligen engagerar ungdomen.

Lycka till i Bryssel, Engström och Falkvinge! Skicka ett vykort om ni får tid!

Fri sprit och bredare trottoarer!

2 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Littorin har i alla fall fått en alldeles egen låt;
http://open.spotify.com/track/5m860GfCktCg8IPVRcKnZk

Skaffa spotify ;-)

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Tack för tipset.Planerna fortskrider!