tisdag 16 juni 2009

Solen dök upp!


Gissa vad som finns på andra sidan muren?

Idag kan man inte klaga.

Träffade Undulaten Nisses matte på hörnet. Hon hade problem med sina ögon. De vätskar dåligt. Nu har hon startat en havtornskur efter att jag nämnt saken för henne. Ska bli intressant att se ifall det har någon effekt.

Den ryska Cirkushunden Figge såg ut att trivas i sin nya päls. Han och Spiken känner varandra sedan gammalt.

Idag rullar en blandning av Rough & Smooth, gamla godingar, nya godingar och en del nostalgi på den digitala skivtallriken eller vad sägs om; Wes Montgomery, Tim Buckley, Jeff Beck, Sean Lennon, Tony Sheridan & The Beat Brothers, Thomas Tantrum, The Squires, The Small Faces, Dave Clark Five, Dirty Pretty Things, Sandi Thom, The Rolling Stones, The Turtles, The Stooges, Babyshambles, The Pretty Things, Bonnie Bramlett, Tommy James &The Shondells.

Det känns uppfriskande för en 54 åring som undertecknad att lägga Dirty Pretty Things ”Bang Bang You´re Dead” bredvid Pretty Things, ”The Beat Goes On” från 2007 bredvid varandra.

Det är till och med så att Pretty Things, Dick Taylor kommenterar Dirty Pretty Things i låten(Och Ian Anderson stod på ett ben och spela tvärflöjt och Frank Zappa brukade förvara en brinnande Winston på gitarrstängen).

Jag vet, men man blir sån.

Pretty Things ledare, gitarristen Dick Taylor växte upp med Keith Richards och spelade i Stones från början men när Brian Jones kom med ville de övriga att Dick Taylor skulle byta till bas och det ville inte Dick som tur var. Han startade Pretty Things istället.

Ett annat band från denna tid är The Squires. I ”I´ll Love You Forever” hör man en smörsjungande Neil Young. Men trots detta kan man ana en enastående originalitet som gör att låten äter sig in under skinnet. Var kom havsvågorna ifrån? Den finns med på Neil Young´s nyutgivna ”Neil Young Archives vol 1.”

Thomas Tantrum är en ung brittisk grupp som jag tycker låter spännande. Megan Thomas som sjunger och spelar gitarr i gruppen låter kanske vid en första lyssning som en bebis, ungefär som den danska sångerskan Anisette i Savage Rose. Men det är väldigt mycket mer än så. Har man inte lyssnat tidigare så kan jag rekommendera ”Shake it Skake it” från förra året. Den handlar om kommunikation.

Thomas Tantrum håller på med en ny skiva som ska bli spännande att höra.

Solen skiner fortfarande vid lunch. Har den hakat upp sig?

Nu ska jag återvända till den sydtyska landsbygden i närheten av Hof år 2055 och det lilla insnöade hotellet ”Das Schweinshaxe”.

Inga kommentarer: