torsdag 25 juni 2009

So It Goes!


Det ser ut att bli en bra dag.

Spiken ser taggad ut.

Husse är taggad.

Matte är värst taggad av alla trots att temperaturen hotar att närma sig femtio grader idag.

Internet är en mystisk varelse. Jag höll på att mixa ihop en R&B höjdare när jag fiskade upp Percy Sledges version av Procol Harums gamla megahit A Whiter Shade of Pale.

Jag blev nyfiken på texten och slog den på nätet. Låten skrevs av Keith Reid i Procol Harum. På så sätt hittade jag The Keith Reid Project som kom ut förra året.

Så här bra kan det bli när man hållit på ett tag.

Med på plattan finns John Waite(The Babys, Bad English, Alison Krauss) Chris Thomson(Manfred Mann´s Earthband), Southside Johnny A O, Terry Reid, Steve Booker(som skrev Mercy åt Duffy),Bernie Shanahan, Chaz Jankel och Michael Saxell(skånsk sångare och känd låtskrivare som bla skrivit för Lasse Stefanz och Randy Bachman(ja, just han The Guess Who och BTO)).

En som inte hållit på så länge är den spanske gitarristen J21. Jag upptäckte att jag både hade Seal´s och Sam Cooke´s version av ”A Change Is Gonna Come”. Så får det inte vara så jag letade efter något som passade in istället för Seal som fick vila sig lite. Det gjorde en gammal sextiotalhit med Graham Bonet, nämligen Only One Woman.

Bonet som senare var med i Rainbow och som nu medverkar på två av J21:s låtar.

J21 är en stor fan av Frank Zappa. När J21 var sexton 1993 så dog Frank Zappa. Förra året kom en egen platta ”Yellow Mind:Blue Mind” där ett gäng riktiga rävar medverkar. Ed Mann från Zappa och Mothers till Trey Gunn från King Crimson och Geoff Tyson från T-Ride.

Gillar man fläskig gitarr, Zappa och spännade musik så är J21 ett måste för hårddisken.

Sa jag att solen skiner.

3 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Southside Johnny - han är ju en ikon för Brucenördar =)).

Jag lider med Carina- femtio grader!Fast hon kanske har AC på hotellet?
Det har inte jag. Är i Borlänge och jobbar på Peace and Love. Idag har jag två timmars arbetsdag- och det kommer räcka i den här hettan! Puh!
Jag kommer missa E3 i Gävle och för nöja mig med tex.Winnerbäck istället.

Nebraska Stable sa...

Hörde förresten att Michel Jackson har dött. Som King of pop har han varit död länge. Som människa verkar han betalat ett högt pris för sin framgång.Det var väl bara en tidsfråga...
Får hoppas hans barn kommer leva ett lyckligare liv.

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Southside var väl lite stillbildareför det så kallade New Jersey-soundet.

Du,idag var det varmt. Två timmar Love & Peace är nog precis lagom.

Carina har nog luftpaumpar i varje rum. Däremot fanns det inget vatten i duschen i morse. Fem liter om dagen måste man skvalpa i sin och ett par bira när solen gått ner. Vi brukade köra Corona, ett lätt ljust öl som... vad dom nu heter. San Miguel...äh jag kommer inte på det. Amerikanskt tror jag. Alltså inte Corona utan det där...

Jo, igår provade jag starköl typ 36centiliter och en fyra Campari och sedan en par rejäla isbitar på toppen.Inte alls dumt som sommardrink.

Winnerbäck är väl en av dina favoriter. Han spelar här på Zinkens idrottplats ibland. Han verkar ha väldig bra tryck när han spelar men jag har redan ratat Uffe och ett par till så jag håller mig till min gamla gubbar och en Bruce lite då då.

Jackson dog. Han varit duktig men inte riktigt min cup of tea. Jag kommer ihåg när de slog igenom. Då var han lillgrabben i Jackson 5.

Hans farsa brukade spöa sin inte så lilla barnaskara med livrem alternativt sågblad,enligt MJ. Det var väl för att de skulle förstå att gubben menade allvar med att de skulle tjäna pengar åt honom.

Ha det bra på Love & Peace!