tisdag 9 juni 2009

Om konsten att vara otrevlig hela tiden!Så var regneriet tillbaka i Stockholm.

Ett lätt duggande och Spiken vände på halva vägen. Kan iofs ha att göra med att en tik gått åt andra hållet.

Carina ringde fram Jerusalem. Hon åkte från Irak via Jordanien till Israel i natt.

I jobbet. Hennes organisation har huvudkontor för Mellanöstern i just Jerusalem. Varför vet jag inte? Det är väl som med Israel och schlagerfestivalen. De inbillar folk att de tillhör Europa när det passar.

Jag har aldrig varit i Israel. Jag har heller aldrig hört någon som formligen älskar landet som inte är jude. Däremot mängder av vittnesmål från folk som rest i jobbet eller som turister om hur jävla genuint otrevliga israeliska myndighetsrepresentanter är. Nu talar jag om de man möter som poliser, militär, tulltjänstemän, säkerhetsvakter gränsvakter m fl.

Uppträder som grisar kort och gott.

Det enda försonande draget är att de är lika sviniga mot alla.

Frankrikes förre president Jaques Chirac råkade bokstavligen i luven på israeliskt underättelsefolk under ett statsbesök som ville tala om för honom var han skulle gå och vem han skulle prata med på en gata. Reinfeldt hade säkert gjort som de sagt och haft dåligt samvete men Chirac skällde ut dem och bad dem dra åt helvete och inte lägga sig i vad han promenerade eller vem han pratade med.

Jag ska inte tjata om det men förra gången blev Carina förhörd under en längre tid vid den israelisk/jordanska gränsen om vad hon skulle göra i Israel. Hon är nämligen därmed jämna mellanrum för olika konferenser och möten inom organisationen. Hon är där för en organisation som arbetar över hela Mellanöstern. Hennes område är Irak.

Ett israeliskt gränsförhör går oftast till så att två eller flera gränspoliser/förhörsledare frågar en om allt mellan himmel och jord. I det här fallet sköttes utfrågningen av tre damer och en dvärg med glasögon. Sedan ställs samma frågor om av en annan och sedan i annorlunda ordning och sedan byter de till dess de tröttnar. Det är mycket oklart vad de får ut av detta en gång och ännu mera oklart vad de får ut av detta varje gång.

Dock tiden som man får sitta och svara på infantila frågor är olika. Just idag var de pigga och entusiastiska så då fick Carina sitta och svara på idiotiska frågor i TVÅ TIMMAR OCH FYRTIO FEM MINUTER!

Vad Carina gör? Hon leder Irakprogrammet för en kristen svensk organisation som tillsammans med lokala partners driver fr a SIDA-stödda projekt i Irak. Det handlar om projekt människor som har krigstrauma, ungar som jobbar när de borde gå i skolan, jämställdhetsprojekt för kvinnor och liknande.

Israel är bäst för israeler. Det finns ett lands tjänstemän till som har samma skitattityd i Mellanöstern och det är turkarna. Turkarna är också européer när det passar. Otrevliga jävlar som kastar passet tillbaka så man knappt får tag i det.

Märk väl att jag inte talar om judar och muslimer utan om israeliska och turkiska statstjänstemän och statstjänstekvinnor. En liten charmskurs och sedan kanske affärsverksamheten också får ett litet uppsving.

Inga kommentarer: