tisdag 16 juni 2009

Behöver Israel en ny partner?
Är framtiden rysk?

I dagens Jerusalem Post målar den holländske författaren och politiske skribenten Leon de Winter upp en lätt depressiv bild av ett Israel där man inte har mycket att vänta från Obama eller för den delen den liberala judisk-amerikanska medelklassen. Obamas Kairotal var droppen. Det var bara dåliga nyheter för Israel, enligt Leon de Winter. Som pekar på det faktum att Obama motsatt sig att ett land bestämmer om andra ska ha kärnvapen eller inte:

”No single nation should pick and choose which nations hold nuclear weapons."

Den liberala amerikansk-judiska enklaven i USA har enligt Leon de Winter blivit hjärntvättade på universiteten av arabvärldens ”heliga ande” Edward Said och Obama får sig ett par slängar för sin relation med Jermiah Wright och Rashid Khalidi.

Nej, Israel behöver en ny stark allierad och Leon de Winter pekar ut två kandidater men fastnar för den senare.

Man kan vänta sig att Indien blir en ekonomisk och politisk stormakt men efter moget övervägande fastnar Leon de Winter inte helt förvånande för Ryssland:

” And Israel could use Russia's vast resources and the determination of its leader Vladimir Putin, a smart and ruthless leader who understands the cruel rules of the international power game.”

Undertonen är tydlig. Lojalitet annars…


Artikel från Jerusalem Post kan läsas i sin helhet här:

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1244371106469&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

Inga kommentarer: