torsdag 18 juni 2009

Flyt och oflyt!


Äkta flyt!


Carina är väl tillbaka i Irak nu. Planet gick ett i natt. Jag har inte hört något men antar att allt gick bra. Jag kan kolla på nätet när planet landade. De där natt flighterna förstör hela natten.

Själva turen tar cirka två timmar.

Jag kollade nyss och maskinen från Royal Jordanian landade 03.00. Sedan är det lite pass och säkerhet. Hennes bostad ligger bara femton minuter från flygplatsen, men då är man hemma vid 04.00. Rätt kass början på en dag.

Igår var hon nere en sväng vid Döda Havet med några kolleger. En del av det äventyret finns på bilden ovanför. En av dem provande det de flesta provar i Döda Havet och som ni ser ovan så är flytet intakt.

På tal om flyt eller rättare sagt brist på varan så kan jag inte låta bli.

Efter sista hundrundan för kvällen så övertalade Spiken mig att kolla på V64. Jag hade inte spelat men såg att jag borde gjort det. Tommy Taxi har tjatat om Peter Lore sedan den var spermie och han fick klappa den. TT har några släktingar som är inblandade i hästen. Förra gången spikade jag och den vann och det gjorde den igår också även om det inte såg lika övertygande ut.

Sedan fick Spiken en utskällning.

Nu ska jag tala om teve och humor ett tag. Ja, ja. Vi är vänner igen.

Jag var skeptisk när Spiken föreslog att vi skulle ge Benny en chans.

Benny suger och den nye programledaren suger ännu värre. Den andra Medelberg ska undvika humor så ska det nog gå bra. Den enda som har talang för humor i det där sorgliga gänget är Erik Adielsson. Han såg närmast pinsamt berörd ut när Benny började dra halvbra Ernst Hugo imitationer.

Erik hade ett gäng tipsvideo inför V75 för ett tag sedan. Jag skrattade gott åt dem. Han kan leverera utan att man får det där skämsingkrypet utefter ryggraden. Igår fick han själv det. Satt och skruvade besvärat på sig medan Tant Benny försökte skoja. Där visade Erik att han har en naturlig känsla för humorns grundfundament; T-t-t-t-t-t-t-timing! Jag tror Erik är en naturkomiker. Benny Haag må vara en bra skådespelare men någon komiker är han inte. Bra komiker skrattar till att börja med inte åt sina egna skämt. Jag har aldrig sett något han gjort på scenen men jag går nästan aldrig på teater å andra sidan. Jag tänkte att han kanske blivit bättre utan sprit. Men det är sällan folk blir bättre utan sprit så jag var skeptisk redan från början.

Nej, det var pinsamt. Mest sorgligt blev det när en korkad skåning ringde in och tyckte att Benny Haag var det bästa som hänt sedan Helan och Halvan. Ungefär.

Då fick Erik rädda tillställningen. Det är möjligt det var manusbundet men det spelar ingen roll. Det funkade.

Släng ut Benny och Promtläsaren och behåll Medelberg på prov och låt Erik leda programmet.

Han är nämligen både rolig och kunnig. Jag glömmer aldrig när han stod svart i nyllet och grillade på Valla. Det var roligt!

Som vanligt fick vi inte se loppen utan en zappad ADHD-variant eftersom kvällens höjdpunkt skulle vara Benny och hans peruksamling. Till och med Spiken som kommit med förslaget drog som en avlöning under soffan när Benny kom med en femstegsskämt om Överdomstolen som möjligen femton eller sexton tittare förstod poängen med. Precis då stängde jag av teven och mumlade; Kom tillbaka Kristin Kaspersen! Allt är förlåtet!

Huh!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Först. Jag såg inte programmet igår. Skall kolla TV4 Anytime om det finns upplagt där. Men. Så fort det blir något annat format än raka fina led på hästarna så drar det igång. Drevet från travnördarna. Jag är travnörd själv och vet att jag får min dos på ATG Live, V64 Direkt, Live hos det lokala ombudet eller eftersänt via datorn.

Så vad i helvete är problemet att göra ett program i veckan, på en sändningstid som inte direkt imponerar, och som riktar sig mot någon annan än ”nörd numero uno”? Det känns nästan som om halva ”trav-nörd-befolkningen” riktigt gått och väntat på att få såga programmet.

Jag hatar klippta lopp. Jag har lite svårt för att tycka att badmösse-program-tänket är superkul. Men om man nu vet att folk i allmänhet stänger av, alternativt byter kanal då travet börjar normalt sett, ändå kollar lite längre och lite mer när det inte bara är ”nörd-tv” så kan jag såklart ta det, eftersom jag har, typ alla möjligheter i världen, att ändå se loppen, utan vare sig humor eller att de är klippta.

Och rent TV-ekonomiskt så har jag helt klart för mig att travet i 4an aldrig haft så höga tittarsiffror som när Sven & Benny körde i förra omgången.

Ge de nya Harry-spelarna en chans att komma in i matchen.

Stigge

Nebraska Stable sa...

Jag såg inte programet igår. Jag såg Benny Haag i trailern,det räckte.
Vem f-n har kommit på att ta honom tillbaka???
Jag misstänker mutbrott.

Nebraska Stable sa...

En annan sak,hur många programledare ska det behövas?
Vad det gäller travprogram så gäller verkligen regeln;Ju fler kockar ju sämre soppa.

Stefan Hagberg sa...

OK, Stigge. Om jag förstår dig rätt så gillar du travsport med betoning på sport, ogillar klippta lopp och skrattar inte ihjäl dig åt Benny Haag.
Men du tycker att tusen blommor ska få blomma och en av dessa är Benny.
Den är en liberal tanke att hjälpa Harry Boy och Benny. Jag spelar också Harry Boy då och då och då och brukar ändå vilja se på travsport tillsammans med min kupong. Inte med Harry Benny.
STC skickade ut en interutredning i vintras till mig som handlade om Stormarknader och hur man ska kunna öka spelet där.
Av den framgår t ex att enbart Svenska Spels, Triss säljer för 450 000 de sista dagarna innan jul medan genomsnittet på Coop Forums ATG sälj är 40 000 per vecka. Av dessa 40 000 är 70 procent Harry Boy och 30 procent av dessa kommer in veckan efter och ber ombudet att rätta bongen, d v s de har ingen aning om hur det gått. Tendensen är enligt utredningen likadan vad gäller Lotto.
Jag har inget emot att man ändrar formen så länge innehållet handlar om travsport och hur man kan bli en bättre spelare.
Men varför inte ta steget fullt ut. Slå ihop det med Jackass. De kan käka hästskit och dra kondomer genom näsan mellan loppen.
Tittarsiffror är nog bra. Jag ska inte slå vad om att de inte går upp med Benny Haag. Men vill jag ha roligt tittar jag på Extras eller något som är roligt. Folk inklusive Harry Boy-gänget spelar för att vinna pengar inte för att få se Benny. Det är åtminstone vad jag tror.
Låt riktiga spelare och travfolk hålla till i studion. Hur ofta ser man en storspelare berätta om hur han eller hon resonerar. Eller en duktig tränare som analyserar ett lopp i förväg i detalj. När Stickan pratar Commander Crowe och vinterpäls innan loppet kommer det väsentligheter in i mina och tror jag Harry Boy spelarnas öron. När Thomas Nilsson påpekar att en häst(som naturligtvis galopperar tre sekunder senare)är stänkrädd när bilen släpper så har jag mindre nytta av det just då fast mer än ifall Benny imiterar någon kändis innan loppet.
F ö så är jag helt övertygad om att den var Sven Mellander som drog publik av de där två.

Varför har man inte staplat Pellejönsar i Fotbollskväll, på friidrottsgalor,Formel 1 etc utan bara i TV4:s jävla travprogram?

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Det var inte bara Benny som var kass. Den enda som var sändningsbar var Erik A. Resten höll När-TV-Klass som bäst.

Anonym sa...

Stefan. Jag skiter fullständigt i Benny Haag. Om han får blomma är mig egalt. Promise.
Det som däremot stör mig är hur så gott som alla förändringar tas emot av "härdsmältan".
Det spelar ingen roll vad det är, mikrofoner under loppen, nya kameravinklar, nya intervjuare, ja vad som helst egentligen. Är det NYTT så är det SKIT. Punkt.

Ang. gårdagsupplägget så fattar jag det så att du tycker att man, för att tillfredställa så många som möjligt, borde göra en 5e upplaga på exakt samma sätt som de övriga fyra möjligheterna att se loppen, dvs, oklippta lopp, initerade reportage om fastheten i morgonbajset etc etc?

"Pellejönsarna". Höga tittarsiffror inga Pellejönsar. Inga eller låga siffror = jävligt dyrt alt. Pellejönsar.

Stigge

Stefan Hagberg sa...

Till Stigge: Jag tror inte vi är oense om att det behövs en förändring. Vad jag inte förstår är varför just travspelare och travsportintresserade anses vara så intresserade av badmössor och peruker. Satt just och tittade på Italien-Egypten. Inte minst lilla skämt och ändå väldigt underhållande med kunniga reportrar och experter.

Det är enbart travet som OTW/TV4 envisas med att göra till något slags Christer & Stefan + Hjalmar.

Jag tyckte Erik gjorde bra grejer med sina tips,lite skoj och kunniga tips. Jag tycker att man kunde få nya kameravinklar ungefär som det varit i motorsporten länge. Mikrofonerna tror jag inte på av olika skäl. Men framförallt vill jag se loppet i sin helhet.Jag ska kunna se dom i TV4 och inte behöva skaffa abonnemang hit och dit för att titta påloppen som jag betalt via kupongen. Se till att få Live att funka och kör hela lopp klockan 18.00. Det är ett minimikrav.

Benny & Co hade 134 000 tittare.

Jag tycker att travet borde vara fritt och sändas i sin helhet eller säljas som en egen betalkanal och för det abonnemanget får man även tillgång till ATG Live. Lägg ner 75:an och säg upp avtalet med Tv4. Täckningen går att ordna på annat sätt.

Det är riktigt som du säger att om man räknar ihop alla portioneringar så blir de ett antal.

Jag har t ex ATG Live som funkar sådär ska jag säga och sedan TV4. Varför ska jag skaffa Tv4 plus bara för att Janne Scherman & Co ska krama ut ännu mera deg från travet?

ATG eller vem det nu är som förhandlar är svaga på att driva förhandlingar med TV4. Travet får alltid flytta på sig så fort det är någon sopig kvartsfinal i division fem i innebandy.

Eller gör om kanal 75 till en betalkanal med travlopp live och travinfo, plus 18 sammandrag on demand vid 18.00med hela lopp men utan mellansnack et c och sälj den som en betalkanal inklusive ATG Live.

Sedan kan TV4 skicka sina badmössor om nu ATG tror det ökar Harry Boy köpandet. Där kan dom experimentera med strippor och vad som nu kan dra när folk tröttnat på Ernst Hugo/Leif GW imitationer etc.

Tycker jag.