tisdag 23 juni 2009

Om foderluckor och brö´fittor!Jag missade tyvärr intervjun med Johnny Takter i lördags under V65 men den har flitigt refererats så det går inte att missa andemeningen.

Lärlingen Therese A Andersson kör en häst som enligt spelarnas bedömning inte kan vinna loppet. Hennes häst har täten i loppet.

Johnny kommer med en häst på utsidan som spelarna tror kan vinna loppet. Therese tänker i detta läge släppa men hennes häst upptäcker Johnnys häst och reagerar genom att remma på.

Det är då Johnny öppnar munnen och säger något som gör att Therese bestämmer sig för att köra vidare.

Följden blir en Björn-Åke, Jansson mot någon m fl. Det börjar brinna i skallen.

Hur många gånger har Björn Goop och Åke Svanstedt m fl kört skiten ur varandra. Ett exempel. Den 28 mars. Jägersro. Quarcio Du Chene. Cash Winning Vita.

Ingen av hästarna vinner loppet. Det gör nämligen Strong Boy D.E. Varför? Tja, titta på loppet.

Efter loppet i lördags fyller Johnny på med information framför mikrofonen om vad han tycker om mindre kuskar och stora kuskar, stad och landsbygd, små pengar och stora pengar.

Unik situation?

Knappast.

Enda fördelen med mikrofoner under loppen skulle vara ifall de satt på alla kuskar. Så vad sa Johnny. Han verkade ju ha väldigt tydligt minne av loppet men undvek noga att berätta vad han sa till Therese i loppet.

Skulle Johnny sagt samma sak till lärlingen Jenny J Karlsson i ett lopp. Troligen inte.

Så mycket bättre är dessutom inte hans häst och Therese var tvåa med Celan Café loppet före medan Bravado hade ett ägg i raden.

Att göra det här till liten flicka stor pojke diskussion håller inte. Det vrålades på Helen A Johansson när hon var på Jägers och det var inte ”Roligt att få tävla med någon som vunnit Prix d´Amerique!”

Det finns naturligtvis ibland en attityd där duktiga professionella kuskar ibland tar saker förgivet eller tycker ”Undan för ESS!” när de kanske borde varit lite mer sportiga. På samma sätt vill mindre meriterade kuskar ibland visa upp sig.

Men tävling är tävling och språket är inte alltid det mest slipade.

Kusk som nämns ovan kommer från måldomarna till tränarrummet med böteslapp som han slänger framför annan kusk som nämns ovan.

Båda körde samma lopp.

– Den här kan du ha och runka till ikväll!

Så om Takter slipat på sin formulering i lördagens lopp en smula så hade kanske hans häst vunnit och Therese blivit tvåa. I teorin alltså!

Fast roligast av allt är när killar som Greger Fajersson kommer farande som i söndags. Då plockar man fram den rutiga näsduken ur översta byrålådan.

Stor sport!

3 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Det finns många kuskar med proffslicens som kört minst lika illa som Tessan gjort. Och av precis samma orsak- det brinner till för mycket i tävlingshettan. Oavsett hur mycket rutin de har. Och ett annat faktum är faktiskt att det är inte alla gånger det varit av tävlingsadrenalin. Det finns gånger då personliga despyter visat sig även på tävlingsovalen.

Ingen av vare sig Thereses eller Johnnys styrningar var ju lyckade. Men mest olyckliga var ändå Johnnys uttalande efteråt. Jag kan inte se det annat än att han gjorde sitt uttalande i obalans utan att tänka igenom det alls.Vill han att alla lopp med högre prisumma än 20 000 och alla lopp på större banor ska köras av de med proffslicens?
Undrar vad hans sambo anser om det.

För Stefan som inte sett intervjun finns den på you tube. Tyvärr är den inte synkad med ljudet,så allt kommer inte med.
http://www.youtube.com/watch?v=m82aGUFROb4

Så finns hela loppet med intervjuerna på Tv4 Anytime

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9091

Välj rätt datum, 20 juni.

Nebraska Stable sa...

I tv4Anytime så börjar loppet 24.30, intervjuerna 27.00

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Ja, nu har jag tittat på lopp och intervjuer.

Johnny Takter förväxlade tävling med odds och det bajsade ihop sig för båda ekipagen.

Jämför Materazzi och Zidane.

Trots läpptydningar(Sun m fl) vet vi inte vad som sas.

Stalltips: Det handlade om en tröjdragning från början. Du kan få den efteråt. Jag vill hellre med din hora till syster osv.

Materazzi lyckades perfekt.

Om snacket i loppen har en betydelse så är det något som STC borde ta itu med.Sportliga böter är bra för sporten. Det ska inte gå för rutinerad kusk att prata till sig en bättre position.

Men som någon redan konstaterat; Ju bättre kulor ju bättre pansar!

Men det blåser ibland. Det kan man inte komma ifrån.

Repliktips till yngre kvinnliga kuskar: Om du halar in b****n så slipper jag köra över den också!

Reservation: Resultatet är osäkert men känslan uppmuntrar!