söndag 15 mars 2009

Ring nån!



…annars en fin värmning på honom. Nu över till DD2. Ja, där är väl bästa hästen Vanessa Du Ling.

Ungefär så börjar ATG Live idag söndag. Då är det ombudsteven som rasslar på. Jag har varit inne på det tidigare. Snällt. Nu tänker jag inte var snäll längre.

Ska det vara så jävla svårt att koordinera vad som går ut på ATG Live. Det är samma sak i varenda sändning. Det är inte fel på de som kommenterar tävlingarna. Det är producenter, teknisk sändningsledning eller vilka det nu är som sköter vad som ska ut till spelarna. Vi betalar för den här servicen. BETALAR! B-E-T-A-L-A-R!

Senare precis när killarna ska till att dra värmningar och sista tipset så brakar reprisen in på ett lopp som gått innan. Hur svårt kan det vara att koordinera en sådan sak. På tekniksvenska kallas det ”Körschema” och på normalsvenska ”Planering”. Då är det bara några minuter till första v65 och man ska sitta som på nålar eftersom det per definition är överhängande risk att applikationen hänger sig och då hinner man inte starta om. Någon måste väl leda sändningarna även för det som går ut på ATG Live eller den går på vippbrytare.

Varför händer det här i stort sett aldrig i någon annan sportsändning. Det är bara travet. Är det hästarna som sköter sändningarna.

Jag vill inte höra en segerintervju med kusken Arne bryta av värmningsinformation eller sista tipsen. Jag vill kanske höra var kusken Arne uttala sig om han eller hon har andra uppsittningar. Men jag vill inte få avbrutet värmningsinformation och sumpade tips i utbyte mot att för att få reda på att hästen var fin i loppet före. Det såg jag och loppet är redan slut.

Det här problemet är inte nytt liksom ATG Live och deras internet problem. Det nya är att det inte sker någon märkbar förändring. Om STC sköts på samma sätt som ATG Live så förstår jag perfekt varför det ser ut som det gör. Det liknar vår gamla fackexpedition. En hög trötta hjältar som satt och petade i näsan hela året och när det vara dags för löneförhandling så ringde de till företagsledningen och frågade vad det blev.

Men de där näspetargänget blev till sin egen förvåning utbytta och löner åkte upp liksom en hel del annat.

Eller har produktionsledningen inbillat ledningen att det inte går att lösa. Finns det ingen som helst yrkesstolthet hos de som skickar ut ATG Live. Jag talar inte om killarna som sitter och snackar. De är tio gånger bättre än eftersändarna i Vinnare. Intresserade och kunniga. Men det hjälper inte när man får se någon duvjävel vandra runt i en vattenpöl istället för att få information om loppen. Men duvan kan i varje fall upplevas logisk. Man förstår budskapet när telebolagets namn dyker upp.

Idag kopplar travintresserade sina datorer till teveapparater, tar fram en bira eller alkoholfritt alternativ. Man tittar på hela travsändningar och betalar som sagt för det. Då kan man faktiskt kräva en helt normal sportsändning.

Vinnare är bättre tekniskt organiserad än ATG Live men betydligt sämre vad gäller spel- och sportinformation. På TV4 har man gjort om informationen till en massa puckade listor och snabba svar på svåra frågor. Det finns undantag men de är få. Så få att man inte kommer ihåg när man senast fick höra något intressant reportage i Vinnare. I ATG Live skulle man kunna ha det men där finns inte ambitionen. Men jag ska inte peta i det. Det räcker att man håller isär de olika delarna av sändningen. Körschema! Ring Granen på Radiosporten. Hur gör dom där för att hålla reda på alla arenor. Den ska in och den ska ut och lyssnaren i centrum. Han kan säkert komma och hålla ett föredrag om några saker man bör tänka på när det är lite tåtar i luften. Lasse Granqvist! Tro nu inte att det är 118 ord på 23 sekunder som är Radiosporten och Granqvists hemlighet. Inte alls.

Inga kommentarer: