tisdag 10 mars 2009

Apratheid!



När Israeliska Jerusalem Post publicerar en artikel som utmålar Sverige som ett apartheidland när de enda som i stort sett hade möjlighet att se Davis Cup matcherna den gångna helgen var israeler och judar som var speciellt inbjudna till Baltiska hallen så skulle man normalt haft svårt att hålla sig för skratt om det skitsnacket kommit just från Israel.

Israel har nämligen aldrig direkt avvisat tanken på apartheid i sin utrikespolitik(eller inrikes) och absolut inte när begreppet verkligen hade en betydelse för sydafrikaner:

"Den israeliska regeringen säljer vapen till Sydafrika i strid mot Förenta Nationernas vapenembargo. Israel förser den sydafrikanska marinen med de ytbaserade Gabriel missilerna, och dessa är Sydafrikas första sjömissiler. De många besök som sydafrikanska regeringsrepresentanter avlägger i Israel, är föranledda av Sydafrikas intresse att finansiera en långsiktig expansion av Israels vapenindustri, för att således bana väg för den israeliska vapenförsäljningen till Sydafrika."


Ur African National Congress(ANC) tal i FN 11-13 juni 1983.

Dessutom är väl muren och de 600 gränsövergångarna bara till för att man ska se bättre och gränsövergångarna för att dela ut turistbroschyrer.

Som grädde på moset var det Israel som försåg Sydafrikas rasistregim med atomvapen i Pelindaba väster om Pretoria.

Inga kommentarer: