lördag 14 mars 2009

Olika krubbor, Norge och hästskit!



Här föddes Jesus. Inte alls som jag föreställde mig det. Det där med månglarna och templet har de nog missat. Travet är försenat. Norsk tid! Förra gången drog de inte ner reglagen i ATG Live när de sände från Norge. Så man fick höra en del av deras egna bongspel. Vet inte om ni minns det, men det kan bli hur spännande som helst. Så ifall ni ändå har prenumererat på Stilla-Bilder-I-Långsam-Rörelse så slå på i god tid. Reglageproblemet kan var permanent och lönsamt.

Jag var förresten inne på SVT:S SVT Play. Har inte Remy Nilsson jobbat på SVT? Han kanske skulle ta och besöka sin gamla arbetsplats webbplats och titta på vad som skiljer sändningskvalité från amatörernas afton. Det är sedan tel: 08 - 784 00 00, ifall Nilsson händelsevis raderat det i sin telefonbok. Dom kan ju ha ett och annat tips.

STC står fast vi sitt beslut förkunnar His Masters Voice. Det är bra. Först fattar man ett korkat beslut och sedan lyssnar man för att till sist kunna slå fast att man haft rätt. Det är politiskt korrekt. Bra gjort!

Kalmar har investerat en massa pengar, närmre sex miljoner i en hästskitspanna. Den går så pass att man kan sälja energi från travbanan. Det kommer nya besökare till banan. Sådant väger lätt när Mantorp är väl representerat i beslutet. Lite för väl.

Inte ens Ceasars hustru…

Gävle har en kanonfin bana. Det finns inte så många banor i Norrland. Därför borde man satsa på de banor som nu felaktigt pekas ut som svaga länkar.

Jag tror inte det hade spelat någon roll vilka argument som lagts fram. Men frågan är varför man började med banorna. Varför började man inte någon annanstans. Den där kakan som alla snackar om. Hur ser den ut? Ingen har sett den men ändå pratar alla om den som om den vore verklig. Jag vill gärna återupprepa det faktum att hästsporten sysselsätter flera än Ericsson och Volvo. I Sverige men vi lever i Sverige. Det är en näring bland andra näringar.

När såg man en redogörelse för vad effekterna av det gemensamma inköpsbolaget blev och hur det kan påverka kostnadsbilden. Lite samarbete. Vad är det som säger att inte ett antal banor kan sälja energi och utnyttja gemensamma funktioner. Hästskit kan man i varje fall hantera inom travsporten. Låt Travbanorna ta hand om hästskiten. All hästskit.

När man läser utredningar från Centralen blir man inte glad. Var finns visionerna, spikarna, de fräcka dragen? Framtidstron.

Samtidigt är STC en organisation som kan förändras liksom inställningen hos regeringen. Chuck Norris erbjöd sig i veckan att bli president i Texas ifall Texas lämnar USA. Det är möjligt att han blandar ihop en del filmer med verkligheten nuförtiden men jag tror vi ändå att behöver fler som säger ifrån på skarpen när man börjar se ordentligt genom kläderna på konungaskruden. Det är nämligen inte alltid en vacker syn.

Abraham Lincoln. 1847 sa han följande i den amerikanska Kongressen:

“Any people, anywhere, being inclined and having the power, have the right to rise up and shake off the existing government, and form a new one that suits them better. This is the most valuable, the most sacred right, a right which we hope and believe is to liberate the world.”

Momarken kallar. Vi har varit i farten hela morgonen. Vi garderar i första med ett gäng. Spikar fyran i andra trots att Erik garderar pappas häst själv och Ludde är optimist med Minos Vang.

Vi låser på sju och åtta i femte där vi hade behövt två till minst och annars skulle man spikat nummer sju och låst i tvåan. Men nu får det bli som det blir. Sedan garderar vi så mycket vi bara orkar och har råd med. Vi har varit försjunka i Dr Travs intressanta mjölksyreteori.

Vi ser fram emot ett inslag i dagens Vinnare V75 där man diskuterar fördelar och nackdelar med tömdrivning. Flemming Jensen beskriver erfarenheter av det norska systemet och Anders Darenius är som vanligt på plats med sin kartongbildskollektion och en broschyr från Djurens Rätt som han själv översatt till norska.

Långt upplopp. Bakspår eller framspår. Statistiskt fördel framspår men vi har en massa bakhästar med. Det ska bli spännande! Utan hästskit stannar Sverige!

Inga kommentarer: