torsdag 5 mars 2009

Kungen för 54000 spänn



Udda saker betingar ibland märkliga värden på en likaledes skruvad marknad.

Kända popartisters gitarrer, kläder som Madonna burit eller varför inte ett foto av Michael Jackson medan han fortfarande var lite svart, uppskrudad i kungakläder. Tja, om man gillar Jackson, hade en liten eller stor kärlek till honom som ung tjej, för det var väl bara tjejer som gillade Jackson, eller…?

Nej, Jackson har gjort många bra låtar men 54 000 kronor för ett foto. Aldrig och speciellt inte med Jackson i kungakläder.

Nå, men kungaporträttet är ett av 2000 föremål som auktioneras ut från hans egendom Neverland.

Eller vad sägs om en inköpslista i snabbköpet som tillhört William S. Burroughs. Av listan kan man utläsa att Burroughs ska köpa kattmat(torr) och kattmat(fuktig), våffelsmet och vodka.

Femhundra dollar kostar listan och då vet man inte ens om han var senil och satte i sig alltsammans. Aldrig läst honom? Han finns på svenska med en rad böcker, Tjacket, Svängd, Den Nakna Lunchen, Den Mjuka Maskinen(första boken i Nova trilogin), m fl. Dog 1997. Berömd. Amerikan. Men inte för 4500 spänn!

Burroughs sjunger på Laurie Andersons "Home of the Brave" från 86. Annars var han släkt med Ivy Lee även kallad Poison Ivy.

Nej, då hade Picasso bättre koll på den här sorgliga världen. Har ni en stund över så läs gärna om det underbara mötet i New York Times mellan Diane Root, 12 år och Mästaren som tillverkade en Getkvinna över en middag. Det är garanterat gratis.

http://www.nytimes.com/2008/10/19/magazine/19food-t.html?_r=1

Inga kommentarer: