måndag 16 mars 2009

Fritzl en sällsynt optimist



Jag glömde att säga i min förra postning att Lawrence H. Sumners som är chef för Obamas National Economic Council är lite bekymrad. Orsaken är att A.I.G. det amerikanska försäkringsbolag som fått 1440 miljarder i av den amerikanska regeringen för att inte finanssystemet som helhet skulle kollapsa, meddelat att de nu ska betala ut 165 miljoner dollar, d v s 1485 miljoner i chefsbonusar. Ring Annika Falkengren snabbt. Hon vet allt om pudlar.

Sumners är inte glad. Å andra sidan tillstår han att han inte kan hindra A.I.G.

Både David Axelrod presidentens chefstrateg och Sumners är nu oroliga för möjligheterna att få igenom nya paket i Kongressen för att rädda det finansiella systemet.

Det gäller alltså att vara optimist.

En som jag beundrar för att vara en genuin optimist är österrikaren Josef Fritzl. Han kastar minsann inte in handduken. Han är 74 år. Allt som är mindre än livstid finns inte på kartan.

Ändå gömmer han sig hela tiden bakom en blå plastmapp i rätten. Hur resonerar han? Att det ska bli samhällstjänst? Dessutom, hallå! Googla Josef Fritzl så får du upp 38 000 bilder på mönsterfarsan på Källarbacken. Men själva inställningen måste man beundra. Det var annat än den där andre österrikaren på 40-talet som kroknade ur så fort det började bralla lite.

Daddy´s gone med brittiska Glasvegas är i vilket fall en titel som väcker associationer till lite av varje. Och en bra låt som sagt.

Inga kommentarer: