måndag 2 februari 2009

West of Eden



Om jag skriver att det ser ut att bli en fin dag och klockan är ett på dagen så tror läsarna av denna postning att jag har legat och dragit mig till nu.

Inte alls. Spiken var sugen tidigt i morse så det var bara att dra på sig mössa och halsduk.
Dessemellan har jag jobbat, pratat med Carina som var på väg mellan Erbil och Duhok. Hon skulle göra en avstickare upp i bergen till Edens Lustgård. Eller också inte.

Det finns ett ställe mellan Duhok och Erbil i norra Irak som kallas Adam och Evas plats.

Eftersom kurderna inte är tillräckligt drivna turistjägare så kan det ligga någon gammal historia bakom detta. Det skulle vara ett vackert ställe uppe i bergen. Vi får se om hon hittat Atlantis. På den turkiska sidan mot Armenien och Iran ligger Ararat. Där skulle Noas ark ha landat och där har fiffiga turkar sparat en del av bräderna. Ni förstår själva.

Att Mellan Östern är biblisk mark liksom att än den ene och än den andre farit kors och tvärs i området får man nog hålla för troligt. Vad som sen är sant eller inte är en helt annan sak. Men om Edens lustgård skulle ligga i Kurdistan så kanske de ändå klarar sig trots allt. Goda äpplen finns det i området i varje fall, stora rödgula, saftiga.

Sååååå…

Jag lovar att återkomma med bilder från denna så kallade Edens Lustgård om den nu finns. Den kan vara lite vinterhängig så vänta er inte för mycket.

Jag hade ett kortare samtal med Ulf Kullander vid Skövdepolisen i morse.

Syftet var att försöka ta reda på vad Jordbruksverket egentligen skrivit i sin utredning till polisen. Men om Kullander läcker eller någon vid polisen och åklagarmyndigheten gör det så var de hursomhelst inte beredda att bekräfta sitt läckande.

Det hette från Kullader att vad pressen skrev var deras sak. Någon dementi ville han inte göra och någon bekräftelse att Svanstedt anklagades för att använda grisfösare i Jordbruksverkets anmälan ville han inte ge.

Man kan säga att han skötte sitt jobb. Om varken polisen eller Jordbruksverket kan bekräfta att Svanstedt i anmälan som ligger till grund för den pågående förundersökningen anklagas för att själv personligen ha använt grisfösare i träningen så får man nog skicka bollen tillbaka till SkLT som publicerat uppgifterna.

Vad som däremot var mera intressant i samtalet var att det lät som om förundersökningen kunde vara klar inom någon eller några veckors tid.

Då ska åklagaren ta ställning om det finns misstanke om brott eller inte. Vem denna misstanke riktas emot är en annan femma.

Nu ska jag gå ut i solen med fyrbeningen och få lite frisk luft.

En annan hundägare sa i morse att det kände nästan som vårvinter i luften. Det stämmer faktiskt. Förutom det faktum att isen håller på att lägga sig över Riddarfjärden. Men vackert är det och hur man än vrider på saken så är det snart vår.

Inga kommentarer: