fredag 13 februari 2009

Dags för Ali att åka hem!




Dag att åka tillbaka och se till att de som inte dragit till Sverige får det bättre på sin ålders höst!

Dagens näst största nyhet i Aftonbladet är förutom olika nöjesreportage är att 50 irakiska flyktingar har utvisats till Irak. Redan för någon vecka sedan skrevs det om saken i Irak. Då skulle 2400 totalt avvisas från Sverige.

Nu säger ”källor” till Aftonbladet att 5000 totalt ska avvisas. Det anförs de vanliga argumenten att "Ali" jobbat flera år i Sverige.

Principiellt tycker jag att människor som söker skydd undan krig och olika typer av förföljelse ska få skydd.

Det finns 70 000 plus irakier i Sverige. Som redan fått skydd.

Det måste vara relativt sett välmående demokratiers skyldighet att ställa upp med mat och husrum för sådana människor. Sverige har också gjort det i fallet Irak. Vi har varit mycket generösa gentemot irakier.

Inte bara under 2000-talet utan under lång tid.

Nu får de som inte har skäl åka tillbaka och bygga upp sitt land igen. Förhoppningsvis har de lärt sig något användbart under tiden i Sverige.

2 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Kan det stämma att varje avvisad (handfänglsad) irakier måste avvisas med hjälp av TVÅ personer? Det blir många resor tur och retur till Irak då. Vad det kostar törs jag inte ens börja räkna ut.
Men det är klart,vi kan ju alltid använda budgetvarianten och ringa CIA och be dom ta hand om utvisningar.

Stefan Hagberg sa...

Jag vet inte hur det ärmen enligt AB som skulle varje flygresa kosta 1,4 miljoner. Skickar man femtio åt gången det är 5000 så blir det väl 140 miljoner om jag ite räknat fel. Så visst det kostar pengar hur man än vänder och vrider på saken.