måndag 2 februari 2009

Fyrbening, fyrbening i snåret där...



Ikväll är jag sur men inte förbannad. Nåja, lite förbannad. Fyrbeningen är inne i ett lukt- och sniffrus. Han är liksom periodare. En hundtant sa att hon kastrerat sin hund men det var för han ylade.

Jag tror det ska mycket till innan jag kastrerar någon. Det känns liksom inte rätt mano a mano eller vad det…plötsligt måste jag bara slå upp det. Nu blir det konstigt…Betydelse: två spanska HBT-tjurfäktare som slåss om publikens gunst…??? Genom att döda en tjur. Mano a mano?

Vem kan man lita på egentligen? Typiskt spanjorer.

One on One ska vara det förengelskade uttrycket. Jag ger upp. Vad jag tänkte säga var att jag som man inte trivs med tanken att kastrera en annan man, oavsett ifall mannen är en Parson Jack Russel på 35 centimeters höjd över havet. Eller rättare sagt det skulle känna fel att knipsa Spiken bara för han är lite rudis då och då. Dessutom så har jag ett fysiskt övertag. Han skulle bara sprattla lite och fnysa innan Dr Testikel satte tänderna i honom. Så jag gick snabbt ifrån knipsartanten och sedan spydde Spiken och jag i rabatten utom synhåll för elakingen. Det var nästan som när han hade fått ett slags snorkel efter att ha skurit upp hela halsen eller om det var när han bröt benet och vi kom ut från Djurakuten för femtielfte gången. Groggy som en bäver efter narkosen, men pissa det skulle han fast han knappt kunde stå. Så borta vid Eastman på gräsmattan så stapplar han runt på gräsmattan. Just då kommer två av hans sort. Jag har nog berättat det här tidigare. Nisse Alzheimer, men strunt samma. De där två var inga bebisar och skällde som bandhundar. Hr Nyopererad skällde tillbaka för att vara artig och sedan följde han dom stint med blicken ända till de försvann bakom en stenmur. Sen svimmade han.

Sådana är vi. Håller ihop även när det brallar i storen lite.

Ska jag säga något positivt om TV4 och Kalla fakta så kan jag lika gärna göra det osett för annars ändrar jag säkert mig. Men jag gillade inte heller det ungerska inslaget där man regelbundet plockade av fjädrarna på gässen. Det såg inte roligt ut. Men någon nyhet är det knappast mer än i Sverige. Det är samma där. Dom kan inte välja som fyrbeningen. Annars är det väl som att vaxa bikinilinjen. Jag har inte gjort det ännu men jag antar att det svider.

Men att gå så långt som att inte köpa dunprodukter tror jag inte att det blir tal om och dunkuddar och täcken blir det framöver, precis som nu. Dom får väl märka grejerna om dom vill sälja, typ ”Dödplockad Gås”.

Inslaget nedan om gåsplockning har legat tre månader på YouTube. Det finns säkert för hela vårsäsongen där att hämta.

Göran har REA och lokalen är till försäljning tvärs över gatan. Kan inte Djurens Befrielsefront flytta dit så ska jag pigga upp dom med lite överraskningar.

Djurvännen Dennis Ek har inte uppmärksammat fjäderdramat ännu. Han gillar inte alltför många utanför Munsö Bay där han håller till med sin husvagn och sina grillspett så det kommer nog. Men jag kan varmt rekommendera Dennis självbiografi som är både rolig och framför allt förklarande. Efter bara fem kapitel så har han blivit sydd tre gånger, blivit övergiven av sina föräldrar på Autobahn, studerat hur storbrorsan och troligen idolen Tommy pepprat grannens flickor med ett luftgevär och slutligen helt själv tappat bort en norsk pojke. Jag glömde att Dennis farsa jobbade på Svenska Shell så det kommer antagligen lite om sniffning också i ett kommande kapitel för nu böjar han bli vuxen. Spännade läsning i alla händelser.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag följer också Dennis uppväxt med spänning ;)

(När jag skulle skriva in det här skulel jag verifiera mig med ordet REA EU och det skulle vara något det rea ut EU, ha ha ha)

Nebraska Stable sa...

Thomas Nilsson har så rätt när han säger att det tar ett år att kastrera en häst. 364 dagar till att övertala ägaren,och en till att göra ingreppet.

Anonym sa...

Det är tufft för oknipsade pälspojkar just nu. Min egen fladderspaniel sprang i maniska åttor med nosen i backen i Tanto i morse... Dofter av damer, definitivt.
/Anna

Stefan Hagberg sa...

Till Björne: Hur gammal är han nu vår unge hjälte. 13? Jag antar att det kommer in vin och kvinnor i bilden snart. En riktig nagelbitare.


Till Nebraska: Det stämmer bra. Det är ett evigt slit mellan drömmar om att bli en ny Varenne, Viking Kronos eller bara en förvirrad hingst. Att många pojkhästar mår bättre som vallacker råder det inget tvivel om. Den enda som har velat avla på Spiken är några gråtmilda, snoriga Hammarbyare modell bandy som såg honom i en grön och vit halsduk typ kroppsstrumpa en frusen vinterkväll på Zinken för sex år sedan.
Men då ville de ha samma färgsättning på valparna, antar jag.

Till AnnaX: Ja, visst är det många löptikar kring Tanto och Skinnarviksbergen nu. Det verkar inte vara diktläsning och stearinljus han tänker på i första hand. Jag antar att C är inne på samma linje.