fredag 27 februari 2009

Åke, Bröllop, Trav och Problemlösare




...uppfinningarnas moder


Det är Åby. Man får gratulera den gröne kusken till seger nummer femtusen. Först fyllde han femtio och några månader senare passerar han femtusen. Det är rätt svårt att sätta sig in i hur många segrar femtusen är.

Man tar kanske en på en tävlingskväll om det går bra och stallet har form. Men femtusen.

Åke Svanstedt har också ett stall som visar bra form. Torvald kvalade och såg vass ut. I morgon har Team Svanstedt flera bra hästar till start.

Jag antar att Orso blir veckans spik. Det ser ut så för mig. Satt och provstreckade igår. Jesus, vad svårt det är den här veckan. Man skulle behöva flera hundratusen streck. Normalt skulle man kanske garderat Orso med Tooman och om dom två tar död på varandra finns Min Narkissos som värmde fint förra veckan men sedan var sämre i loppet och Janssons historielektion är inte heller dålig. Men det finns bra hästar i alla lopp. Så vem blir veckans Olle Goop?

Jag träffade en kille på Hålet igår som hade med Olle G gånger två men sprack i ett annat lopp i förra veckans omgång. Är det möjligt?

Ska försöka ta mig ut en runda med den lille krigaren. Vi ska ut på landet idag. Till Potatisön där Daniel och Victoria ska bo eller inte… Jag säger bara en sak. Det är alltid roligt när unga människor eller människor överhuvudtaget älskar varandra. Men kungligheter. Nu slickar sig jultallriksgänget om munnen. 2,5 miljarder tror experterna att vi ska handla Victoria/Daniel bröllopsrelaterade prylar för. Jag hoppas att de där två sätter stopp för det och instiftar någon vettig fond istället dit man kan ge pengar om man nu vill göra något. Läste att V inte kommer att kräva monarkins avskaffande i år utan istället kräver att apanaget minskar med tio procent.

Från 118 till 107 miljoner då. Man blir Impregnerad!

Nu får vi hålla en internetfri helg i Kungsberga City. Tippa lugnt, koppla av och på måndag återkommer Spiken och jag med en färsk rapport. Carina är på väg till Erbil för att vila upp sig efter en turbulent vecka i Paradiset.

Nu ska det bli fyrbeningstur till berget, fika, två grillade toast med ost, skinka, tomat och senap och travliga reflektioner i all stillhet.

Inga kommentarer: