torsdag 26 februari 2009

Sluttjafsat om IPRED



Såja, nu har riksdagen fattat beslut om den så kallade IPRED-lagen som åtminstone ger upphovsrättsinnehavare rätt att jaga upp information om Pirate Bay typer.


Jag tror inte den revolutionen blir särskilt långlivad. Om de fyras gäng från Pirate Bay i tingsrätten skulle bli frikända vore det emellertid en katastrof. Det ska svida på det enda ställe det kan svida. I deras plånböcker.


På Christian Engströms(Piratpartiet) blogg är det gravölsstämning. Som ett sista försök att rycka med sig massorna trots att loppet är kört för fildelarhallickarna så petar han in Uncle Sams gamla rekryteringsaffisch I Want You To Vote For IPRED med underrubriken ”Husse(USA min anm.) beordrar, svenska riksdagsmän lyder”.


Ja, ja. Det här skitpartiet har tyvärr mera på sin dagordning.


De ställer upp i EU-valet om tre månader och riksdagsvalet 2010. De ska inte in någonstans.


Jag skulle till och med kunna tänka mig att rösta på vilket parti som helst utom Piratpartiet och Sverigedemokraterna enbart för att de inte ska få sitta och pladdra strunt med feta löner och fria flygresor.


Men det är glädjande att de åkte på pumpen ordentligt i IPRED-frågan.


Det som inte är lika glädjande är att de har högljudda kringskaror som fortsätter att tjafsa om rättigheten att sno andras musik, filmer etc. Jag tror det är dags för Björklund & Co att införa ett nytt ämne i skolan som heter ”Allas, Ditt och Mitt”.


På lektionerna ska barnen få lära sig grundläggande moraliska och etiska regler. Gärna med lite pseudoreligiös underton:


1. Man får inte gå ut på internet och ladda ner musik, film och ljudböcker från ställen som Pirate Bay, Kazaa m fl om verken skyddas av upphovsrätt. Man får alltså inte stjäla.


2. Den moraletiska diskussionen ska handla om att man ska handla mot andra så som man vill att de ska handla mot en själv.


3. Man ska ta ansvar för det samhälle man lever i. Det innebär att man inte får förstöra gemensam egendom. Då hamnar man i helvetet eller ens föräldrar får betala. Det hjälper inte heller om man är katolik och biktar sig.


4. Som grupparbete kan man föreslå diskussioner kring; Ommålning av tunnelbanetåg, väggar, papperskorgar bänkar kontra frågan vad den enskilde eleven skulle säga ifall någon kom hem och målade om ens pojkrum, lägenhet, roddbåt, kläder, skivsamling.


5. Samma sak gäller frågor som att krossa flaskor, kasta burkar, fimpar etc där man för tillfället står.


6. För de som är yngre än de som är äldre gäller att man ska respektera äldre människor bland annat för att de äldre genom sitt arbete betalat skatter så att man kan åka buss, tunnelbana och gå i skolan, på dagis samt byggt upp ett samhälle som i varje fall inte låter någon svälta under någon längre tid. Därför reser man sig på bussen eller tunnelbanan när det kommer en gammal kärring eller gubbe. Därför börjar den kunskapen förmedlas på dagis och inte som nu att man ser horder av ungar klänga över sätena med skitiga stövlar medan Elsa 87 far som en vante mellan bussätena för att dagisfröknarna inte säger år småglina att tränga ihop sig alternativt stå upp beroende på ålder. Samma tema innehåller praktiska diskussioner kring att smälla igen dörren i nyllet på andra människor, tränga sig före i olika köer därför man är ett gäng och gäng bestämmer över enskilda, yngre, äldre osv.


7. På samma tema kan man i de lite högre stadierna diskutera frågan om rätten för skenande trottoarpermobiler, cykelfascister eller mjölksuddiga spädbarnsmorsor som kommer farande på trottoarer tre i bredd och mejar ner allt som inte flyttar på sig.


8. Inom ramen för en bredare diskussion om exakt vilka politiska områden organisationer som Djurens Befrielsefront m fl hör till, bör man diskutera den enskildes rätt. Om Göran terroriseras för sin legala verksamhet? Vilka signaler skickar samhället till de yngre medborgarna när terroristerna till sist tillåts avgå med segern vilket uppmuntrat dem oerhört? Så är det ett samhälle där drägg som DB, Hells Angels, Bandidos och andra kriminella gäng ska tillåtas ta över det civila samhället eller är den en enskild näringsidkares rätt att få finnas till och är det samhällets skyldighet att försvara den enskildes rätt eller är detta den enskildes sak.

9. I Frankrike eldades det upp 39 000 bilar under de första tre kvartalen 2008. De tendenser vi ser i Rosengård, Ronna, m fl är av samma typ som när några överklassungdomar sparkar ihjäl en annan överklassunge. Det handlar om frånvaron av föräldrar som tar sitt ansvar. Vilka föräldrar har präntat in i sina barn att det är OK och kasta sten på brandbilar när de ska släcka snorungarnas pyromandåd. Eller vad i Östermalms Föräldrahandbok står det att man löser konflikter genom att sparka sönder hjärnan på någon som har en annan uppfattning eller säger något man inte uppskattar.


10. För att fylla på med tio punkter så tycker jag att vi snart har en fransk situation även på ett annat område. Det gäller hundbajs. Fransmän är av naturen inte tillverkade för att tämjas. Frihet, Jämlikhet och Broderskap. Därför tar de inte upp sina egna hundars bajs och trampar de hellre i andras hundbajs och skriker; Merde! I Frankrike har man löst detta problem genom att tusentals fyrhjuliga hundskitsdammsugare far runt i franska städer och suger upp hundskit från gatorna. I Sverige har vi gröna och grå plastpåsar. Delvis gratis genom Miljö- och Hälsokontorens försorg. Trots detta har jag märkt en påtaglig försämring på hundskitsfronten under de senaste åren. Som ett slående exempel kan jag nämna att någon idiot låtit sin hund modell större skita en rejäl hög i skidbacken uppe i parken där ungarna under några få dagar skulle kunna åkt tefat och kälke. Bussigt och omtänksamt! Så jag antar att i mätningen av människors socioempatiska förmåga skulle kunna ingår en hundskitskoefficient.


Jag ska inte ta upp tvättstugor. Det är en alldels för komplicerad politisk fråga för att ingå i ett skolämne.

Men idag ska vi vara glada att vårt rätt sorgliga samhälle ändå lyckats ta sig samman så pass att man klargjort för piratgänget att det inte är OK att sno andras verk och att sådan verksamhet kan leda till eftergifter. Det gör att den gummiflotte som finns färdigpumpad på vinden om jag behöver paddla iväg från Sverige får ligga kvar ännu ett tag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag skulle till och med kunna tänka mig att rösta på vilket parti som helst utom Piratpartiet och Sverigedemokraterna enbart för att de inte ska få sitta och pladdra strunt med feta löner och fria flygresor."

Vad har du emot Sverigedemokraterna egentligen? Sverigedemokraterna har ingenting med Piratpartiet att göra. Sverigedemokraterna pladdrar inte strunt utan säger sanningen till skillnad från de sju nuvarande riksdagspartierna. Dessutom vill Sverigedemokraterna sänka politikernas löner och förmåner.

Stefan Hagberg sa...

Till Anders: Jag är för det första inte rasist.

Tillåt mig citera några enkla rader ur SD:s program:

"Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling, än en heterogen statsbildning."

SD är ett enkelt litet missnöjesparti som spelar på främlingfientligthet och fördomar.
SD kommer inte att har någon sm helst påverkan på riksdagsledmöternas löner och förmåner. Ungefär lika mycket som Ohly och hans trötta hjältar.

Sanningen Anders, ligger som skönheten i betraktarens ögon.

Att jag skulle kunna vrida nacken av en del kurder som jag känner eller att det finns svarta som är blåsta(liksom potatissvenskar) betyder inte att jag tycker att Hitler hade rätt eller att vi inte ska ta emot flyktingar. Har man inte flyktingskäl får man åka hem.

Vilka andra är det som haft lätt att anpassa sig. Silvia?