tisdag 3 februari 2009

Aptjatter och ingenting annat



Det är något speciellt med Mellan Östern och sanningen.

Jag såg en rubrik på Apberget att Bröderna Brothers Calle & Alex knappt kunde se varandra utan att luras. Det visade sig vara en travesti på marknadsföringen av Kommissarie Lynleys kriminalserie som i sin tur är baserad på Elisabeth Georges böcker. Ni vet tanten som förgiftar sin make. Inte George utan tanten i tevereklamen. Jag antar att med den hastighet som Monkeybrothers kör så bränns det vid i botten på kastrullen ibland… ursäkta ofta. Så när Calle dunkar skallen i armstödet tappar jag intresset.

Just nu lyssnar jag på en mystisk fil som jag fick med mig från 1000 apor besöket. Den är en möjligen en ofrivillig fortsättning på den imiterade sketchen. Alltså någon har inte stängt av inspelningen, en podcast eller också har de medvetet låtit den vara på. Nej, det verkar vara en miss från knappmannen. Det här kan bli kul. Peeping Tom.

Jag hör någon gratulera någon, en knattrande på ett tangentbord, suddar text, ett värdelöst radioprogram, någon hostar, någon tar en fika.

Programmets tema är otrohet och vi får veta att det inte finns några enkla svar.

Knattrandet fortsätter i min dators högtalare. Märkligt! Får Aporna betalt per löpmeter MP3 fil från sina sponsorer…

Jag hoppas få höra Mr Alex kläcka ur sig något epokgörande, självförnedrande eller ännu hellre någon snacka skit om någon annan som den inte borde snackat skit om. Om det nu är Mr Alex som knattrar i bakgrunden. Frenetiskt bankande tangentbordet som om knattraren hatade någon.

– Jesper, vi behöver ta foton till bloggarna. Helfigur. Det måste skäras ut.
– Ja, ja det hinner vi.
– Idag måste vi göra det.
– Ja, ja OK.

Radion:

SAS går dåligt säger nyheterna. Krymper 3000 personer.
Någon kommer in.


– Är det någon som ska käka lunch.
– Ja, mummel…
-Dags för lunch?

Radion:

Idag har regeringen presenterat ett nytt stödpaket för bankerna på 50 miljarder kronor… Mats Odell pratar lite blaj. Är han släkt med konstnären? Bildt kom till Gaza idag. Cecilia Udén följer honom… Jaha, aporna lyssnar på P4.

– Ska vi käka?

Rörelse, jacka på.

– Ska du käka med oss Pontus?
– Var?

Dragkedja dras.

– Okey…
– När skulle de komma tillbaka?

Kvinnoklackar över golv…försvinner.

Det verkar som aporna gått på lunch. Radion sorlar i bakgrunden. Ekot är slut. Är det direkt?


Jag kollar med min egen radio. Det är direkt.

Nu kommer någon tillbaka. Lundell i bakgrunden.

Kan hönsen inte säga något minsta lilla intressant. Någon säger något om Alex som jag inte uppfattar, vilket bekräftar min teori om att jag kommit rakt in på redaktionen. Eller snarare tvärtom. Problemet är att det i stort sett inte spelar någon roll var som sägs i denna tjuvlyssning. Det här gänget har redan förnedrat sig själva så pass att de rimligtvis inte rodnar längre.

12.19 dog tyvärr sändningen från 1000 apor så det var väl någon som kom på att det gick ut till en bredare publik. Synd!

Vad det var som var speciellt med Mellan Östern? Jag tror att ja återkommer till det.

Carina tror inte att hon hittade Edens Lustgård igår. Däremot en liten kristen församling där det finns ett halsjärn inmonterat i kyrkomuren för att den hängivne prästen inte skulle somna medan han bad. Jag återkommer även i detta ämne.

Inga kommentarer: