söndag 15 februari 2009

Måla, Sten, Fil och Filé


Varför kastar dom här killarna från Erbil inte sten på brandbilar?

Jag ser på Aftonbladet poll att 4,6 procent tycker att klottra ner tunnelbanevagnar är konst. Det är uppseendeväckande.

Göran har stängt för gott igår. Alltså körsnären tvärs över gatan. Igår var sista dagen. I rutorna har de små bleksiktiga veganasrslena från Djurens Befrielsefront ristat in olika deviser. Ja, ja det var länge sedan något försäkringsbolag betalade för Görans glasrutor. Plastrutor som går att rista i blir den enskildes lott när terroristerna tagit grepp om saken.

Lokalen är till försäljning. I går stod en gul lapp i fönstret. Lördagen den 14 februari stänger jag butiken efter 39 år.

Rick Falkvinge från musikstöldspartiet målar upp en medeltida bild på bästa plats i Aftonbladet. Några musikhallickar från Pirate Bay står inför rätta och jag hoppas att de får ett par år på kåken fast det lär de tyvärr inte få. Men jag hoppas att de döms till skadstånd som vida övergår deras tillgångar.

Om de skulle bli friade vore det en katastrof.

Ungdomar kastar sten på brandbilar och eldar upp skattefinansierad egendom. Debatten handlar sedan om vad ett par korkade Malmöpoliser sitter och vimsar om i piketen. Bilderna kom från en rättegång som gäller de ungdomar som poliserna svamlade om och inte tvärtom.

Det vi ser är ett embryo till ett anarkistiskt samhälle där medias roll inte är obetydlig som matchmaker. Nu talar jag inte om små stencilerade spritdoftande A4 papper som delas ut på gatan utan debatter i Aftonbladet, Expressen för att inte tala om deras nätupplagor. Jag talar om Josefsson och om Ekdal med flera.

Det är val snart. Nu kommer man att ge rassepartier som Sverigedemokraterna gott om utrymme.

Förr i tiden räknade man sekunder så att det skulle bli rättvisst. Ett lite skitparti vars enda fråga är att kasta ut folk som inte talar fornnordiska skulle aldrig fått breda ut sig som Sverigedemokraterna och deras stödtrupper. Idag lägger Måna huvudet på snedd fladdrar lite med fransarna och tror att hon kan prata ner rassar ungefär som Obama ska prata ner Ahmandinejad och hans kärnvapen.

Det stora problemet är att vi har slutat kalla saker och ting för namn.

Ungdomarna i Rosengård och Södertälje är till övervägande delen invandrarungar som ska tas om hand. Deras föräldrar ska få veta att de numera lever i Sverige och att de har ansvar för sina barn. Konstfack ska betala klottersaneringen av vagnen på sina anslag och rektor och ansvarig lärare ska sparkas. Polisen ska ta fast de terrorister som förstört Görans butik trettio gånger och belagt honom med yrkesförbud. De ska hanteras och dömas som terrorister.

Piratpartiet ska stängas eftersom det uppmanar till olaglig verksamhet. Samma sak i EU.

Kommunismen där saker och ting delas ut efter behov ligger långt framåt i tiden. Just nu håller vår ledare mumintrollet på att försöka förstå vad som gick åt helvete med kapitalismen. Det lär ta ett tag.

Men innan det blir någon kommunism eller något annat system där man kan hämta skivor gratis så måste svenska folket först vara för ett socialistiskt samhälle eller någon som i grunden är skiljt från det vi har idag, vilket nog tar ett tag.

Att ta andras ägodelar är inte radikalt.

I veckan var det liv vid Konsum som ligger vid sidan av Görans demolerade affär tvärsöver gatan. Ett par tjackpundare var i luven på varandra om bytet. De hade som vanligt stulit fläskfilé eller oxfilé inne på Konsum. Jag antar att det är lättare att remma iväg nu med självservicekassorna.

I vilket fall. Vad är skillnaden?

Det är inte stöld, skriker Falkvinge och hans musikhallickar och menar fildelning på Pirate Bay m fl. Nej, inte enligt lagen men det är ett brott. Jag anser att det är stöld och det anser större delen av svenska folket.

En miljon fildelar får vi höra. Den undersökningen har jag inte sett men det innebär samtidigt att 8,5 miljoner anser det är fel och inte gör det så den allmänna meningen är att sätta dit dom som gör det och det ska göras med början måndag i tingsrätten.

Man lägger beslag på något som inte tillhör en. Man tar Görans butik, tar musik, ljudböcker, filmer, tar tunnelbanevagnen och använder den som pannå. Tar en bil och eldar upp, tar en sten och kastar på brandkåren för att försvara andra friheter man tagit sig.

Men varför ska filétjuvarna åka dit, Falkvinge, Schwirtz och Engström m fl . Hjälp tjuvarna att bilda Filépartiet så har ni ju en liten fin allians helt på egen hand.

2 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Piratpartiet har fler medlemmar än SSU...
Såg ikväll på TV4 när jag zappade en kommentar från en av de åtalade(minns inte namnet dock) om att rättegången är helt onödig. Antingen så frias dom,eller så fälls dom.Men då kommer "alla" ändå tycka att domen är felaktig och därför kommer den inte få någon betydelse.

Där kan vi snacka om logiskt.Eller hur?

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Vi får väl se hur många röster "alla" få i nästa val om dom nu törs ställa upp.