fredag 9 oktober 2009

Nu får väl Jagland ta och kamma sig!



Nu ska vi se. Barack Obama installerades den 20 januari i år.

Den 1 februari var deadline för att nominera årets Nobels Fredspristagare.

Så vad gjorde Obama under de knappt två veckorna som skakade Nobel kommittén.

CBS följde honom de första hundra dagarna. Av deras beskrivning framgår exakt vad han gjorde dag för dag efter installationen den 20 januari till den 1 februari tolv dagar senare.

Obama skrev på ett papper som sa att Guantanamo lägret skulle stängas inom ett år.

Han ringde ett några samtal till ledare i Mellan Östern och blev briefad om läget i Irak. Några dagar senare ringde han Kanadas premiärminister, Storbritanniens premiärminister samt Saudiarabiens kung och FN:s generalsekreterare.

Han besökte Pentagon för första gången som president och meddelade pressen att det fortfarande återstod svåra beslut när det gällde Irak och Afghanistan.

Thats all Folks!

6 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Fast försvarsmakten är glad åt utnämningen. Nu missar nästan alla att nära hälften av den 180 man starka truppen svenska fallskärmssoldater som var i Tyskland på övning gick på bordell. Fy fan.

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Enligt fallskärmarna själva så höll de på med "Chefens" övning. Om det hade något med sex att göra kvarstår att utreda;-)

http://www.fallskarmsjagarna.org/news.php

Nebraska Stable sa...

Lustigt,för enligt chefen var de i Tyskland;
http://www.mil.se/sv/Forband-och-formagor/Forband/Livregementets-husarer-K-3/Nyheter/Forsvarsmaktens-strategiska-reserv-ovar-i-Tyskland/

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Det stämmer.Märkligt. De verkar inte riktigt veta var de är och inte heller vad de gör så vi får hoppas att det inte blir krig.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/345906-elitstyrka-i-varmland-sprangde-fel

Nebraska Stable sa...

Det var 313:e kompaniet från K3 som var i Tyskland,alltså inte fallskärmsjägarna. Vilket gör saken mycket bättre. Eller inte.
Att inte fallskärmsjägarna skriver att uppgifterna i aftonbladet är FELAKTIGA just på den punkten då. Det är ju inte samma sak som falska.¨
Nu börjar jag bli arg på riktigt.
Jag skiter väl fullständigt i om det var fallskärmsjägare eller om det var några andra soldater. Det är ju fortfarande horribelt att svenska soldater som 2009 skickas
på utlandsuppdrag inte har en bättre värdegrund.
Det är ju ingen liten klick av gruppen heller. Den saken är väl tydlig?

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: OK, jag har ingen aning om exakt vad som hänt. Om svenska soldater besöker ett annat land under enövning så representerar de Sverige och förväntas inte gå på bordell ens under sin lediga tid.Så långt är jag med.