söndag 25 januari 2009

Mörkt i rutan

Klockan är exakt 18.11. I TV4 vet vi ännu inte hur det har gått i Prix d´Amerique.

Det är söndag. En gång varje år går världens största travlopp.

Förr i tiden sändes detta lopp i SVT. DIREKT!

Det spelar ingen roll hur mycket stolpskottet Johan Edlund skriker sig hes. Alltså hur mycket han skriker eller hur högt han skriker.

Trav vill vi se direkt. Vi har spelat. Vi är intresserade av den sportliga prestationen och vi vill veta hur världens största travlopp slutar. Ursäkta Hamletonian och Elitloppet.

Så vad händer?

Jag är en idiot. Jag erkänner. Det är säkert många som kommit till den slutsatsen redan. Men jag är en människa som ibland funderar över mitt eget liv. Nog sagt om detta.

Jag tillverkar min jävla löksoppa. En nostalgitripp. Häller upp en 2006 Chateau tralala och bänkar mig 15.40 vid teve apparaten.

Slår på TV4 tjugo minuter i fyra eftersom jag är övertygad om att de sänder Prix d´Amerique.

Istället visas några idioter som filosoferar om hur det ska gå i matchen mellan Sverige och Ungern - SOM BÖRJAR OM FYRTIOFEM MINUTER (45 MINUTER).

Jag skiter ärligt talat i rättigheter. De är bara att köpa om man inte föraktar tittare ETC ETC.

Det kanske inte ens handlade om det. Kunde jag titta på ATG Live i datorn. Säkert. Jag kunde åkt till Paris också. Jag kunde hyrt en Lear Jet och seglat in tio minuter före loppet i VIP loungen. Det är inte mitt problem. Jag kunde gjort en massa saker. Jag kunde kollat tidningen. Jag kunde…

Men frågan är ifall jag behöver det eller borde behöva det? I lördags lämnades det in 1,3 miljoner system till V75.

Hur många såg på handbollsmatchen? 200 000, 300 000?

Svenska folket spelar trav och är intresserad av trav. Många får Harry Boy spel rättade av ombuden. Det visar en gissar jag hemligt utredning som STC av misstag skickade till mig för ett tag sedan.

Jag har den kvar. Var så säker!

Den handlade om samarbete med stormarknader. Om och när jag känner för det ska jag gå in på den utredningen.

Jag blev inte imponerad kan jag säga.

STC äger ATG. Hur i helvete kan man missa att teckna ett avtal med sändande kanal om att INTE sända Prix d´Amerique direkt.

Vad exakt var det som fick ansvariga att tro att Prix d´Amerique INTE var en nyhet för svenskar som älskar travsport.

Jag är faktiskt så förbannad att jag det slår gnistor.

Så vad händer? Som vanligt ska jag kanske tillägga.

Istället för ett direktsänt Prix d´Amerique får vi se gamla målrepriser från tidigare VM i handboll och en alltid lika lobotomerad Patrik Ekwall som tyvärr är från mina trakter. Det enda vi inte fick veta är hur mycket soppa hans SUV drog den här gången.

Medan jag svänger över till SVT och bandyfinalen i VM så hinner Carina som är i Irak få reda på hur det gått från soffan hos Olle Lindström som äger Triton Sund. Min svärmor som snart är åttiett ringer mig och meddelar att Triton tyvärr galopperade. Tråkigt men sådant händer och jag har en stark känsla av att Triton Sund får skörda många segrar detta år.

Opal Viking vann inte men placerade sig bra. Grattis!

Tråkmånsen och baissaren Anders L. fick rätt. Han är snart mer fransk än fransmännen själv.

Det må glädja honom men inga andra. Påminner om de brittiska nyfrälsta islamister som Carina berättar om när hon ringer idag och refererar en debatt från UAE. Fast tvärtom eller inte. De liknar en del korkskruvsjudar från New York som bott i Israel i tio månader och inte nog snabbt kan skaffa spadar och kapa lite nytt land. Vad hände med ”hålla på Sverige”. Det år ju för fan sport! Om Helen A. Johansson och Sheriffen startat i år hade Anders L . förmodligen också skänkt loppet åt en fransman i förväg. När ett svensk ekipage vinner blir han överraskad. Var så säker. Dålig förlorare?

Nej, trav är trav som Olle Goop klokt nog sagt.

Men som boende i bandyland och då menar jag inte Al Bundy, så var VM bandymatchen en riktig höjare. Dagens klo! En riktigt bra prestation och jättegrattis till det svenska bandylandslaget. Vilka prestationer som lag och individuellt! 6-1 mot Ryssland! Bragdguld!!!

Samtidigt vill jag gratulera ATG och Travronden för deras utförliga reportage från Prix d´Amerique. Vi fick som vanligt inte veta någonting. Betald semester även detta år!

Inget som gjorts på nätet eller i Travronden har motiverat närvaro på plats. Inget! De kunde lika gärna sparat pengarna och löst en prennis på Paris Turf.

Så till nästa år kanske det ska ingå lite bättre förberedelser i form av en franskkurs i hästfranska. Hans G. kan i varje fall föra sig hyggligt på det språket. Ta med honom som turnéledare och lärare.

Vi som tittar och läser vill veta något. Om sporten och spelet.

Meaulnes du Corta. GRATTIS! Heders!

Triton kommer igen! Var så säker!

Hur handbollen gick? Vi förlorade, men innan slutsignalen gick hade TV4:s reklambögar kapat sändningen. GRATTIS för en kreativ sändning TV4 och Jan Scherman! Det här var riktig folkteve!

3 kommentarer:

Nebraska Stable sa...

Jag som retat mig hela veckan på att jag måste jobba när PdA kördes. Nu känns det mera tur att jag gjorde det.
Men trösten var att Karma kom med på Örebro. Så veckans spik är redan fixad =)).

Anonym sa...

Hej Stefan. Ursäkta att jag kallar dig vid förnamn trots att jag inte känner dig mer än att jag läst en hel del av dina bloggar. Du verkar ju också känna mig eftersom du tycker jag är en tråkmåns. Där har du faktiskt helt rätt enligt min fru. Även beteckningen "Baissare" stämmer. Speciellt med värdet av min personliga ekonomi. I övrigt är jag inte så Fransk som du kanske tror. Tycker bara Frankrike är ett trevligt land att bo i med mer förtjänster än mitt gamla hemland. Tyvärr är Frankrike inget Nirvana men kanske ett av jordens länder som har minst långt från att nå detta ouppnåliga mål. Nu kom jag som vanligtkommit ifrån ämmnet. Synd att du missade att TV4 plus sände Prix d'Amerique direkt. Visserligen gjorde Jag och Johan Edlund vårt bästa för att förstöra sändningen. Synd också att du och de allra flesta andra inte trodde på min förhandsfavorit Meaulnes Du Corta. Vinnaroddset var överaskande högt.Ska inte tråka ut dig mera men hoppas du fortsätter skriva om trav. Hälsningar från Anders Lindqvist Grosbois Frankrike

Stefan Hagberg sa...

Till Nebraska: Roligt! Jag spikar direkt;-)

Till Anders: Man måste ockupera tornet ibland, eller hur Anders! Att du och Edlund fick en släng av sleven må vara rätt eller fel men huvudfrågan var och är om svenska folket ska ha rätt att se världens största travlopp direkt. TV Plus har jag inte. Är det inte en betalkanal f ö. Jag såg inte loppet i eftersändning heller men jag hörde Edlund skrika för teven stod på i andra rummet.

Det fanns ingen som helst anledning att köra loppet i TV4 Plus. Handbollen som vi för övrigt förlorade och som jag brukar titta på, skulle börja fyrtiofem senare. Det var bara en massa dösnack vid ringside och visningar av gamla målkavalkader från Gurkburkens tid.

Det är inte första gången som TV4 stuvar om travet till förmån för någon kvartfinal i division fjorton i innebandy.

Travet prioriteras inte i TV4 och jag hoppas att travet får en egen kanal som jag gladeligen ska betala för.

Vi som gillar sporten och spelet sitter hela året och glor på TV4:s reklamsnuttar under V75 som dom petar in överallt och dessutom dubbelt så länge sedan en tid.

Du vet att jag inte är någon varm anhängare av TV4:s travbevakning.

Det är inget fel på dina kunskaper om trav Anders och det är inget fel på Frankrike och jag hoppas att du dyker upp snart igen. Kan inte du göra ett reportage om Grosbois. Om hur allt började, hur det fungerar, ekonomin, anläggningen. Det skulle jag vilja se och sedan skulle jag vilja se ett svenskt Grosbois. Det var väl hela listan. Jo, några harskramlor nästa år...ifall det sker ett misstag och en svensk häst vinner;-)