torsdag 29 januari 2009

Vad skickade Jordbruksverket till Skövde

För er som läst tidningarna Aftonbladet och SkLT och Travrondens nätupplaga under gårdagen så slås det fast att Åke Svanstedt är en av fem utpekade. Fast källan är inte AB eller Travronden utan SkLT.

Om Skaraborgs Läns Tidning har en kopia på Jordbruksverkets anmälan där det står att det är fem personer använt grisfösare hos Åke Svanstedt och att en av dem är Åke Svanstedt personligen så tycker jag att Skaraborgs Läns Tidning ska visa upp det papperet eller görs troligt att just Åke Svanstedt utpekats i Jordbruksverkets anmälan för att ha använt grisfösare på hästar han har i träning.

Det är nämligen vad som står i artikeln nedan som saxats ut Aftonbladets nätupplaga Trav 365.

Det är fem personer som nämns i Jordbruksverkets underlag som sändes till Åklagarmyndigheten i Skövde före jul. Jag tror inte att Åke Svanstedt utpekats såsom det uppges nedan av Aftonbladet. Däremot tror jag att hans namn kan finnas med bland de fem som tagits upp i anmälan. Men det är en helt annan sak. Så nu är det upp till bevis. Står det att anklagelserna gäller att Åke Svanstedt personligen skulle använt grisfösare på sina hästar eller inte?

På Aftonbladets Trav 365 kunde man läsa följande igår:

”Fem polisanmälda i Svanstedt-härvan"

Fem personer pekas ut i Jordbruksverkets anmälan mot Åke Svanstedt.

Tränaren är en av dem som anklagas för att använt grisfösare och dessutom misstänks fyra personer inom hans verksamhet(min spärr), skriver Skaraborgs Läns Tidning.

Under onsdagen rapporterar Skaraborgs Läns Tidning om Åke Svanstedt-affären.

Enligt tidningen är det fem personer som pekas ut i Jordbruksverkets anmälan mot Svanstedt som lämnades in till åklagarkammaren i Skövde strax före jul.

Förutom tränaren är det fyra personer som finns inom hans verksamhet som misstänks för att använda sig av grisfösare på hästar i träningen. Enligt anmälan ska Svanstedt ha använt grisfösare för att få hästarna att springa snabbare.(min spärr)

Ännu har inte de misstänkta kallats till förhör, men i veckan ska kammaråklagaren ta beslut om de ska höras eller inte.

– Det handlar om att först se om det uppgifter vi har räcker till en misstanke. Om så inte är fallet är det ingen idé att höra dem, säger kammaråklagaren till Skaraborgs Läns Tidning.
Svanstedt har ännu inte delgivits misstanke om brott. Först efter förhör kan åklagaren ta ställning till om Åke Svanstedt misstänks för något brott.


Att fyra inom Åke Svanstedts verksamhet anklagas för brott är nya uppgifter enligt travtränarens advokat Leif Silbersky.

– Jag har inte hört ett ljud från polisen eller åklagaren och det här visste jag inget om, berättar han.

Minimedia Madeleine Brohlin

Inga kommentarer: