torsdag 1 januari 2009

Kort Retro och God Fortsättning!


Nyårsdagen den 1 jan 2009. Hacke festar loss!


Vi var ute på landet och firade nyår igår.

Spiken fick klippa klorna vilket han var måttligt förtjust i. Sedan bara det iväg. Konsums oxfilé fick grävlingen och en ny monterades ihop med hjälp av Metro. Detta har inget med min pågående bojkott av Konsum vid Zinkens Damm att göra.

Det är väldigt mörkt i Kungsberga.

Min huvuduppgift var såsen. Jag hade tidigare bytt till mig torkade trattkantareller mot irakisk torkad tryffel.

Men jag hade en del vit och svart tryffel kvar i den irakiska burken. Tryffel och massor med trattisar hackades ihop och frästes med ett par hackade vitlöksklyftor och en hel del smör. Sedan var det två eller tre matskedar bra vetemjöl över det hela, röra och röra. Anrättningen kröntes därefter med en halv liter grädde, två matskedar fransk stark senap och ett par matskedar kalvfond. Några deciliter finhackad persilja och ett par tre teskedar kinesisk soja och hela anrättningen var färdig. Ja, jo två matskedar grönpepparkorn. Jag tog de där som låg i vätska.

Koka sakta, röra, koka upp och sätt ner. Jag körde i en halvtimme för att allt skulle koka ihop.

På detta oxilé efter behag och i vårt fall klyftpotatis med färsk timjan, flingsalt och olivolja.

En god italienare till och middagen blev bra.

Sedan gjorde vi tricks med plastskedar, drack lite mer vin och jag fick ett infall och påstod att Carina kan flyga. Inte så högt men på några meters höjd i varje fall. Dessa färdigheter intresserade minsta barnet under hela kvällen så den finns bara en lösning för Carina. Att lära sig flyga.

Hon har visserligen vänt upp och ner på några fransmäns magar i ett segelplan en gång i tiden men nu talar vi om the real stuff.

Vi får se.

Barnet kommer inte att glömma bort att Carina kan flyga i första taget.

Vi undvek Malmsjö. När vi hörde att han skulle sjunga så tänkte vi att det kunde passa med Puff en liten drake(Puff the Magic Dragon) och sedan kom vi in på Robert de Niros brustna illusioner. Sedan barkade det ihop sig till tolvslag och André Clouet dök upp. Vi hade faktiskt köpt innan den dök upp i myssoffan på teve. Den smakade antagligen likadan så det spelar inget roll men det är lite trevligt att hitta saker av sig själv också.

Barnet som för några år sedan petade med tårna i strandkanten vid Falsterbo och ängligt undrade ifall det fanns hajar i vattnet hade bestämt sig för att prova på att titta på raketer i år. För några år sedan rappade stubinen men den här gången gick allt mycket bättre.

Lite läskigt men rätt spännande var nog recensionen.

I Kungsberga är det som sagt mörkt och det gör att fyrverkerier syns bättre.

Så jag får önska alla ett gott nytt lite i efterskott och framför allt en god fortsättning. Jag har absolut inte glömt av min hästserie. "Forskardrömmar del 2" ligger redan och puttrar i datorn men det är en herrans massa hänvisningar och jag väntat på en del svar från olika håll så en eller två dagar till kan det nog ta.

Under tiden tror jag att Redford Tuna vinner på lördag. 55 kronor på V64 igår var inte så roligt så jag har ingen täckning för mitt lördagstips direkt.

Inga kommentarer: