onsdag 28 januari 2009

Motstridiga uppgifter om Svanstedt

Fem stycken är utpekade för att ha använt grisfösare hos Åke Svanstedt inklusive Åke Svanstedt själv. Detta påstår Skaraborgs Län Tidning enligt Aftonbladet och Travronden som rapar upp samma välling. Källan skulle vara den anmälan som Jordbruksverket gjort till åklagarmyndigheten i Skövde.

Då har någon eller några höjt insatsen rejält i den sista anmälan till Jordbruksverket som varken AB eller Travronden sett. Alla tidigare anmälningar som Jordbruksverket fått har nämligen gällt att någon helt annan än Svanstedt, en namngiven tidigare anställd hon Svanstedt som numera skulle vara proffstränare på annat ställe har nämnts.

En annan märklighet är dessutom att de två före detta anställda som framträdde i TV4 Disa och Tomas aldrig påstod att Svanstedt själv skulle ha använt grisfösare.

Den här soppan håller uppenbarligen både på att brännas vid och koka över samtidigt.

På grund av den förundersökningssekretess som råder går det inte att bekräfta ifall uppgifterna stämmer att också Åke Svanstedt skulle ha angetts i Jordbruksverkets anmälan som utförare av grisfösning som ingående i träningen av travhästarna.

Men varken Åke Svanstedt eller någon annan anställd eller före detta anställd är misstänkta för något brott. Det kanske tål att understrykas för de som redan avgjort målet i HD.

Inga kommentarer: